• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik za izgradnju medrese u Banjaluci obećao 500 hiljada KM

Autori SRNA Autori Fena

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska obezbijediti 500.000 KM za izgradnju medrese u Banjaluci, podržati Katoličku crkvu u izgradnji vrtića u okviru centra u naselju Paprikovac, te Srpsku pravoslavnu crkvu.

"Podržaćemo muftiju banjalučkog Nusreta Abdibegovića i obezbijediti sredstva za izgradnju medrese, kao i Katoličku crkvu i SPC. Kada je riječ o SPC u okviru eparhija sprovodimo niz aktivnosti, a jedna od njih je u Trebinju gdje gradimo centar u Mrkonjićima, rodnom mjestu svetog Vasilija Ostroškog, ali i u Banjaluci gdje gradimo rusko-srpski pravoslavni centar", rekao je Dodik u Banjaluci.

On je istakao da je došlo vrijeme da bude vraćena imovina SPC u Sarajevu.

Možda će vas zanimati

"Potrebno je na dnevni red vratiti i usvajanje zakona o restituciji. Nemamo ništa protiv ovog zakona, ali je neophodno obuhvatiti period do 1943. godine kada je izvršena nacionalizacija, što znači da stanje treba da bude vraćeno prije ove godine. Ostale vjerske zajednice imaju neke druge datume i nisam protiv da se o ovome razgovara", dodao je Dodik.

Dodik je, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, kazao na konferenicji za novinare da je rečeno kako je neophodno uozbiljiti rad Narodne skupštine, kako ne bi bila mjesto kakvo se moglo vidjeti u proteklom periodu.

"Vjerujemo da postoji kordinirana aktivnost određenih struktura, jer smo vidjeli neke aktivnosti u RS, Crnoj Gori i Srbiji. Ti centri pokušavaju da nemetnu određenu destabilizaciju. Naravno da ćemo na to snažno odgovoriti u nastojanju da osiguramo normalnost, koja podrazumijeva i prenošenje energije koja se mogla da vidi na mitingu udruženja veterana", dodao je Dodik.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Starcevica vapi za osnovnom skolom a on gradi muslimanske skole

Branislav

Tresla se fotelja rodio se HadžiMilorad

MONDO REPORTAŽE