• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanton Sarajevo: Konaković razriješen, Čelik novi predsjedavajući

Autor mondo.ba/SRNA

Elmedin Konaković (Narod i pravda) smijenjen je sa mjesta predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, a na njegovo mjesto imenovan je Mirza Čelik (SDA).

Za smjenu Konakovića i imenovanje Čelika glasalo je 18 poslanika SDA, SBB i DF.

Sjednici ne prisustvuju poslanici stranke Narod i pravde, Naše stranke i SDP BiH, koji tvrde da sjednica nije legalna, te da će donesene odluke biti ništavne.

Potpredsjednik Skupština Smiljana Viteškić rekla je da će odluke, koje danas budu donesene, biti objavljene u Službenim novinama i da će biti validne.

Možda će vas zanimati

Nova skupštinska većina u Kantonu Sarajevo, koju čine SDA, SBB i DF, usvojila je zaključak da danas bude zakazana još jedna hitna sjednica na kojoj će biti usvojen rebalans budžeta za 2019. i budžet za 2020. godinu.

Čelik je pozvao premijera i članove Vlade Kantona Sarajevo da se odazovu pozivu na sjednicu da bi usvojili predložene tačke dnevnog reda.

On je istakao da poslanici Naroda i pravde, Naše stranke i SDP BiH, koji nisu prisustvovali sjednici, imaju pravo da Ustavnom sudu upute apelaciju, te poručio da će se presude suda poštovati.

Konaković je za portal "Kliks" rekao da ne postoji ni tehnička mogućnost da nova većina danas usvoji budžet bez predlagača i Vlade Kantona Sarajevo, te da šef Kluba SDA Mahir Dević i ostali poslanici pokazuju elementarno nepoznavanje propisa.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE