• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška načelnici Drvara iz Glamoča i Bosanskog Petrovca

Autor SRNA

Opštinski odbori SNSD-a u Glamoču i Bosanskom Petrovcu podržali su načelnika opštine Drvar Dušicu Runić nakon što je Opštinsko vijeće izglasalo inicijativu za njen opoziv.

 Drvar podrška načelnici Drvara iz Glamoča i Bosanskog Petrovca Izvor: ZORAN ZESTIC/FOTO TANJUG

Glamočki odbor SNSD-a pozvao je federalne organe da se što hitnije uključe u rješavanje situacije u Drvar, te da zaustave dalje nelegalne radnje grupe odbornika koji su se, očito, stavili iznad zakona i dali sebi za pravo da mimo volje građana Drvara određuju njihovu sudbinu.

Ovaj odbor je ocijenio da najveće posljedice trpe građani i da se zbog "ćutanja" nadležnih organa povećava strah i nesigurnost za ličnu bezbjednost i život u ovoj povratničkoj opštini.

Možda će vas zanimati

"Osuđujemo svako ponašanje bilo kojeg pojedinca ili grupe, koji su u suprotnosti sa zakonom ili zbog ličnih interesa krše Ustavom i zakonima garantovana prava građana da na demokratskim izborima biraju svoje predstavnike", rečeno je Srni u odboru SNSD-a Glamoč.

Iz ovog odbora su dodali da je Runićeva voljom većine građana Drvara i u skladu sa Izbornim zakonom izabrana za načelnika te opštine.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Bosanski Petrovac Nemanja Davidović rekao je Srni da je u Drvar u posljednjih šest mjeseci bilo najviše ulaganja i pozitivnih događaja.

"S obzirom na to da jak Drvar smeta sve slabijim opštinama i vlastima Livanjskog kantona, odlučili su da preko podobnih ljudi i gubitnika izbora u Drvaru, ovu opštinu opet učine slabom. Znajući ko vodi interes o Drvaru i njegovim građanima, ovim putem SNSD iz Bosanskog Petrovca izražava punu podršku SNSD-u u Drvaru i načelnici opštine Dušici Runić", poručio je Davidović.

Većina odbornika Opštinskog vijeća Drvar izglasala je juče inicijativu za opoziv načelnika opštine Dušice Runić. Glasalo je devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE