• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandić zahvalio Dodiku što je spriječio Đukanovićevu posjetu BiH

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić razgovarali su danas u Banjaluci o dešavanjima u Crnoj Gori nakon usvajanja antiustavnog zakona o slobodi vjeroispovjesti.

 Mandić zahvalio Dodiku što je spriječio Đukanovićevu posjetu BiH Izvor: Srna

Dodik je naglasio da podržava zahtjeve Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Crnoj Gori, navodeći da je donošenje spornog zakona nepotreban korak crnogorske vlasti.

"Taj zakon predstavlja neprihvatljivo uzurpiranje prava SPC, što su konstatovali i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Crnoj Gori", rekao je Dodik, naglasivši da će Republika Srpska i srpski narod nastaviti da podržavaju zahtjeve SPC i vjernog naroda u Crnoj Gori.

Pročitajte i ovo

Srpski član Predsjedništva BiH zaključio je da je neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava SPC ma gdje ona bila.

"S toga moramo biti jedinstveni i zajedno stati protiv bilo kakvog otimanja ili skrnavljenja prava srpskog naroda i SPC ne samo u Crnoj Gori, već bilo gdje a najvažnije je da svi ti problemi budu riješni mirnim putem i dijalogom", poručio je Dodik.

Mandić je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH što se nije saglasio sa druga dva člana Predsjedništva BiH da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dođe u Sarajevo i iskoristi tu mogućnost da, kako je naglasio, nastavi kampanju protiv srpskog naroda i SPC.

"Naš narod je u ovim djelovanjima u Crnoj Gori pokazao snagu srpske solidarnosti tako da stojimo zajedno kao jedan od Čikaga do Australije", naglasio je Mandić.

On je izrazio i veliku zahvalnost Dodiku zbog činjenice da je stao u odbranu SPC i srpskog naroda, kao što to redovno radi kada je riječ o Srbima ma gdje god se oni nalazili.

"Ponosni smo na činjenicu što ste jedan od lidera srpskog naroda koji to svojim djelima svakodnevno potvrđujete", poručio je Mandić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE