• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Aerodromu ''Banjaluka'' zbog povećane gužve proširuju zgradu

Autori mondo.ba Autori Bojana Živanić

Aerodromi Republike Srpske namjeravaju proširiti aerodromsku zgradu za koju procijenjena vrijednost iznosi oko 700,000 maraka, potvrdili su za Mondo u Aerodromima Republike Srpske.

 ugovor javna nabavka aerodrom građevina  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Naime, Aerodromi Republike Srpske su na Portalu javnih nabavki BiH objavili tender za javnu nabavku radova na proširenju aerodrmoske zgrade Aerodroma "Banjaluka" u Laktašima.

"Procijenena vrijednost nabavke bez PDV-a iznosi 700 000 maraka", kazali su u Aerodromima.

Možda će vas zanimati

Kako stoji na Portalu javnih nabavki u oblasti koja se odnosi na vrstu ugovora, u pitanju  je izgradnja cijele građevine ili njenih dijelova .

Takođe je navedeno i da će kriterijum za dodjelu ugovora biti najniža cijena, a rok za dostavljanje ponuda je 24. februar.

Kako je ranije najavljivano povećanjem broja putnika ovaj aerodrom očekuje stvaranje uslova za povećan protok robe.

Ranije su i bivši ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić, kao i tadašnji vršilac dužnosti direktora Aerodroma Zoran Injac potpisali ugovor kojim je trebao biti otklonjen zastoj izgradnje kargo-centra, ali ovaj centar do danas nije izgrađen.

Višković: Pomoći ćemo aerodromu

Vlada Republike Srpske pomoći će Aerodromu Banjaluka da ne bi došao u poziciju da izgubi licencu, izjavio je danas premijer Srpske Radovan Višković.

"Od menadžmenta Aerodroma sam zatražio da odgovori na nalaz inspekcije, da vidimo šta je to tehničko pitanje, a šta je nešto što treba da prati investiciju", rekao je Višković novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

On je naglasio da Vlada Srpske neće dopustiti da ovo preduzeće dođe u bilo kakav problem. Višković je rekao da iz Aerodroma Banjaluka Vladi Srpske nije stigao nikakav zahtjev u vezi sa sredstvima, dodavši da je Vlada tu da im pomogne. On je naveo da najveći rast u regionu prema broju prevezenih putnika u prošloj godini od 320 odsto ima upravo Aerodrom Banjaluka.

Prošle nedjelje medijis u objavili da će Aerodromu Banjaluka biti ukinuta potvrda za javnu upotrebu zbog nepravilnosti na poletno-sletnoj stazi, odnosno pisti. Direktor Aerodroma, Milan Račić, kasnije je rekao da je pista u odličnom stanju i da inspektor nije imao nijednu primjedbu.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE