• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Predsjedništvo BiH nije pozvalo Papu i Trampa u Srebrenicu"

Autori mondo.ba Autori Agencije

Poziv predsjedniku SAD Trampu i papi Franji da prisustvuju obilježavanju 25 godina od zločina u Srebrenici, kako su to prenijeli neki sarajevski mediji, nije uputilo Predsjedništvo BiH niti Predsjedništvo vodi proces organizacije.

Ovo je rečeno Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"To nije bila tačka dnevnog reda na sjednici Predsjedništva niti se o tome raspravljalo. Ako je tačno pisanje pojedinih sarajevskih medija onda je to privatna inivijativa Šefika DŽaferovića i Željka Komšića koji očigledno svaku priliku koriste da podsjete da pripadaju ratnom krilu političkog Sarajeva", naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Možda će vas zanimati

Iz kabineta ističu da je ovo još jedan dokaz da je evidentno postojanje nepovjerenje i širenja neistina na nivou BiH u pogledu dogovorenih stavova i obaveza, a u ovom slučaju nedogovorenih.

"Ovakvo ponašanje na nivou BiH zasigurno neće dati apsolutno nikakve rezultate. Naprotiv, može samo da stvori još dublje nepovjerenje i jaz koji će biti teško vratiti", naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH, podsjećajući da BiH nije zemlja jednog naroda, već državna zajednica koju čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Današnji "Dnevni Avaz" objavio je kako je poziv za dolazak na komemoraciju u Srebrenicu, između ostalih, upućen papi Franji i predsjedniku SAD Donaldu Trampu, a da proces organizacije ove godine prvi put vodi Predsjedništvo BiH.

List piše i da poziv nije upućen "negatorima genocida", predsjednicima Srbije i Rusije, navodeći da je "Aleksandar Vučić prekrižen".

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE