• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović o sastanku u Banjaluci: Krivično djelo i kršenje Dejtona

Autor Fena

Nepoštivanje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od političkih predstavnika Republike Srpske je krivično djelo i direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, izjavio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

 Džaferović o sastanku u Banjaluci: Krivično djelo i kršenje Dejtona Izvor: Mondo/Predsjedništvo BiH

Džafeorvić je ovo izjavio komentarišući najave predstavnika Republike Srpske na nivou Bosne i Herecegovine da će obustaviti rad u odlučivanju po bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH do usvajanja novog zakona o Ustavnom sudu BiH, u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

Džaferović ističe kako su Ustavni sud Bosne i Hercegovine, kao i strane sudije u njemu, dio Dejtonskog mirovnog sporazuma, isto kao što su to, naprimjer, entiteti.

"Svi oni koji najavljuju blokade rada institucija države Bosne i Hercegovine, morali bi biti svjesni da je to udar na Dejtonski mirovni sporazum. Time dovode u pitanje mir i stabilnost i neminovno vode prestanku važenja Dejtonskog mirovnog sporazuma. U tom slučaju, država Bosne i Hercegovina, koja je postojala i prije Dejtona, nastaviće svoje postojanje . U pitanje će biti dovedeno samo ono što je nastalo u Dejtonu, a to su prije svega entiteti," naglašava Džaferović.

On je rekao da je "krajnje vrijeme za reakciju pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine, kao i za odlučno djelovanje predstavnika međunarodne zajednice, a naročito zemalja svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE