• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović: Zaključci NS RS neće imati pravno dejstvo

Izvor MONDO/Srna

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, poručio je da zaključci Narodne skupštine Republike Srpske neće imati nikakvo pravno dejstvo.

 Džaferović: Zaključci NS RS neće imati pravno dejstvo Izvor: FENA

"Republika Srpske i njeni zvaničnici imaju veliki interes da se strogo pridržavaju Dejtona i da nikada ništa ne poduzimaju, niti jedan potez kojim bi se on ugrzio. Republika Srpska je nastala Dejtonskim sporazumom", izjavio je Džaferović novinarima u Sarajevu.

On je kazao da su strane sudije u Ustavnom sudu BiH dio dejtonske ravnoteže i podjednako važan dio sporazuma kao što su to entiteti ili entitetsko glasanje.

Pročitajte i ovo

"Insistirati da se ukinu strane sudije u Ustavnom sudu je u stvari insistiranje na poremećaju dejtonske ravnoteže. Mi to nećemo nikada prihvatiti. Radi se o obzbiljnoj situaciji, ne vidimo to kao politizaciju. Ovo su stvari kojima se prijeti teritorijalnom integritetu BiH, poduzet ćemo sve da ga zaštitimo", izjavio je Džaferović.

On je dodao kako je obavio razgovore sa ambasadorima Kvinte, kao i predstavnicima Evropske komisije u BiH, te da je tražio da prenesu svojim vladama da je aktuelna situacija u BiH zabrinjavajuća.

"Branit ćemo BiH svim raspoloživim sredstvima", poručio je Džaferović.

OHR je već davno trebao da reaguje, mišljenja je.

"Da je reagovao ranije - ne bismo bili u ovoj situaciji. Mi od međunarodne zajednice ne tražimo ništa što nisu njihove obaveze. Ja se nadam da će preovladati razum. Pozivam predstavnike iz Republike Srpske da se kane ove vrste posla, ništa tim neće postići", kaže Džaferović.

"Pritiskom neće postići ništa, ne možemo razgovarati kada postoji pritisak, prijetnja ili ucjena. Neka se vrate u institucije BiH, neka rade, postoje mehanizmi kojim se mogu zaštititi interesi", ocijenio je.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE