• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Diplomatske akcije, umjesto jalovih poteza na domaćem planu

Autor MONDO/Brankica Spasenić

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je poručio da je njegov stav da se treba okupiti i pokazati zajedništvo oko krupnih pitanja.

 Šarović: Diplomatske akcije, umjesto jalovih poteza na domaćem planu Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Istovremeno sam smatrao da danas trebamo pričati o dva pitanja – odgovor na odluku Ustavnog suda BiH i drugom, šta ćemo sa ovakvim Ustavnim sudom BiH. Zbog toga smatram da nije pametno da pričamo o referendumima, otcjepljenjima, secesiji, NATO-u... Za to ima vremena i pričaćemo i o tome kada dođe vrijeme", rekao je Šarović.

Rekao je da opozicija nema strahova, ali ima briga.

Možda će vas zanimati

"Proći će mjesec, dva, tri, ali to može da donese mnogo briga nama i cijeloj BiH, a možda i šire. Mi iz SDS-a ćemo stati iza zaključaka koje je dala predsjednica RS. Ipak, imam nešto drugačiji stav o ključnim zaključcima jer sam smatrao da neke treba da uredimo bolje i pametnije. Za neke smatram da možda nisu najbolji put. Borba koja se vodi samo na domaćem terenu nije najbolji put, a ja mislim da ovo i druga pitanja, teško da će se riješiti bez internacionalizacije i diplomatije", kazao je Šarović.

On je rekao da je Republika Srpska ugrožavanje svojih vitalnih nacionalnih interesa dočekivala nespremna, a da su neki potezi bili već ranije viđeni i doživjeli su neuspjeh.

"Velike riječi nisu pratile odgovarajuće rekacije, već su obično donosile krizu bez rezultata. Umjesto da se usmjerimo na akcije na diplomatskom planu, u pravcu najuticajnjih centrala svjetske moći, predstavnici iz RS su se više skoncentrisali prema jalovim akcijama na domaćem planu. Imam bojazan da će tako biti i sada", rekao je Šarović.

Poručio je da odgovor RS treba biti jak, ali i jasan i sofisticiran.

"Naše mjere treba da budu održive, a ne da samo imaju za cilj da pokažu koliko smo nezadovoljni nego da su naši zahtjevi i ostvarivi", rekao je Šarović.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a je istakao da postoji ogroman politički uticaj SDA na Ustavni sud BiH.

"Zabrinjavajuće i zastrašujuće je priznanje Bakira Izetbegovića da koristi Ustavni sud kao mehanizam realizacije svoje politike", kazao je Borenović.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE