• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Na Dan Republike se ne dijelimo politički

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović položio je danas vijenac na Centralni krst na Vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu i istakao da je 9. januar, Dan Republike, dan jedinstva.

 Šarović o 9. januar Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

"Tog dana smo u jedinstvu. Ne dijelimo se politički niti na bilo koji drugi način, jer slavimo Dan Republike Srpske", rekao je Šarović novinarima.

On je naglasio da okupljanje i posjeta "Malom Zejtinliku" znače sjećanje na one koji su dali živote za Srpsku, nosili je u srcu i sanjali bolje društvo i Republiku, koja sutra slavi 28. rođendan.

Možda će vas zanimati

Šarović je izrazio zadovoljstvo što se Dan Republike obilježava i u Sarajevu i na Romaniji, istorijskim mjestima za stvaranje Srpske.

"Sva mjesta su važna, ali posebno ovaj prostor, gdje su udareni temelji naše Republike i gdje su bili naši osnivači", naglasio je Šarović.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica naglasio je da je velika cijena plaćena za Srpsku u čijoj je odbrani bilo više od 30.000 žrtava, boraca i civila.

On je podsjetio da je uspostavljanje Republike Srpske predstavljalo odgovor na separatističke poteze republika bivše Jugoslavije, kada su donesene odluke bez saglasnosti sva tri naroda u tadašnjoj BiH.

Bjelica je izrazio nadu da će obavezu obilježavanja Dana Republike i čuvanja Srpske preuzeti nove generacije.

Predsjednik kluba SDS-a u Skupštini opštine Sokolac Nenad Samardžija rekao je da je od samog početka vjerovao u projekat nastanka Republike Srpske i da se na zadovoljstvo srpskog naroda sutra slavi 28 godina njenog postojanja.

"Bilo je dosta teških momenata i iskušenja, ali smo svi zajedno, posebno članovi SDS-a, davali ogroman doprinos i uvijek bili među prvima kada je trebalo braniti Srpsku", naglasio je Samardžija.

Vijence na Centralni krst na Vojničkom spomen-groblju na Sokocu položile su delegacije SDS-a, Opštinskog odbora SDS-a Sokolac, opštine Sokolac, kao i Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije.

PROČITAJTE I OVO

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE