• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Sporazum Mićića s Dodikom za SDS ne postoji

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je Predsjedništvo SDS-a odbacilo danas sporazum Miće Mićića sa SNSD-om.

 Mićo Mićić sjednica predsjedništva SDS Izvor: Mondo - Nebojša Šatara

On je rekao da su svi u Predsjedništvu SDS-a glasali za ovakav stav, osim jednog člana.

Šarović je rekao novinarima u Banjaluci da za SDS taj sporazum ne postoji, što je primio k znanju i predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić.

Možda će vas zanimati

Predsjednik stranke najavio je da će Gradski odbor SDS Bijeljina na predstojećim izborima imati svog kandidata i da će to biti Mićo Mićić, ukoliko se on, kako kaže, i dalje vidi u ovakvom SDS-u, bez koalicije sa SNSD-om.

"Ne postoji mehanizam da SDS Bijeljina nastavi pregovore sa SNSD-om", rekao je Šarović nakon višečasovne sjednice Predsjedništva ove stranke koja je održana u Banjaluci.

On je naveo da ne dolazi u obzir koalicija sa SNSD-om bilo gdje, osim možda u Srebrenici.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas prije sjednice Predsjedništva da će na sjednici biti riječi o koaliciji u Bijeljini o čemu će biti doneseni odgovarajući zaključci i ponovio da nema koalicije sa SNSD-om.

"Moj stav je poznat da nema koalicije sa Miloradom Dodikom, niti projektne koalicije i mandata na pola. Taj stav ću još jednom ponoviti i na sjednici Predsjedništva i ko se ovoga ne bude pridržavao to će značiti da ne možemo biti zajedno", rekao je Šarović novinarima uoči sjednice Predsjedništva SDS-a u Banjaluci.

On je istakao da će o svim pitanjima biti zauzet stav koji je u interesu SDS-a i podsjetio da o isključenju iz stranke može odlučivati predsjednik stranke, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Slučaj ''Mićić i SNSD''

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, prošlog petka, Milorad Dodik, predsjednik ove stranke pokazao je koalicioni sporazum sa Mićom Mićićem, predsjednikom GO SDS Bijeljina i aktuelnim gradonačelnik ovog grada, za lokalne izbore u Bijeljini.

Šarović koji se protivi dogovoru Mićića i SNSD-a je istog dana izjavio da se svaki kandidat za gradonačelnika (iz SDS) mora jasno distancirati od politike Milorada Dodika.

''Neke stvari treba jasno raščistiti i privoditi kraju,'' rekao je Šarović za MONDO, odgovarajući na pitanje da li će SDS preduzeti bilo kakve mjere prema Mićiću zbog sporazuma sa SNSD.

Mićić je juče rekao da je sporazum sa SNSD ekonomski, a ne politički i da nikada neće napustiti SDS.

Srpska demokratska stranka (SDS) je 15. februara donijela odluku da obustavlja pregovore o koalicijama sa drugim partijama.

Možda će vas zanimati

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE