• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: SDS i PDP izdali zaključke Narodne skupštine RS

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je večeras, komentarišući odluku Predstavničkog doma parlamenta BiH o izboru novih članova Centralne izborne komisije BiH, da to što čine SDS i PDP predstavlja izdaju zaključaka NSRS.

 Dodik: SDS i PDP izdali zaključke Narodne skupštine RS Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Ovo je neiznenađujuća odluka predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i predsjednika PDP-a Branislava Borenovića u Predstavničkom domu parlamenta BiH", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je naglasio da je ta odluka, koju je predložio Dragan Mektić (SDS), usmjerena protiv zaključaka Narodne skupštine i interesa Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

"To je odluka koja je tipično potrebna Bošnjacima, da oni biraju čitav izborni proces i da eliminišu kroz svoje podanike u izbornoj komisiji svakog ko njima ne odgovara kako bi kreirali većine, koje možemo da vidimo kako izgledaju pogubno, kada tamo sjede Šarović i Borenović", naveo je Dodik.

Dodik kaže da je ovim potvrđeno da "političko Sarajevo može da računa na izdajnike iz Republike Srpske".

"Njihova vrsta izdaje je produžena i ona je na štetu interesa Srpske. Oni pokazuju da Bošnjaci mogu da računaju na izdajnike u srpskom narodu, one koji su spremni da izdaju srpski nacionalni interes", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, očigledno je da je na sceni jedna bošnjačka koalicija.

"Počinjem da shvatam kako je moguće da su u vladi Ante Pavelića, koji je pobio toliko Srba mogla da sjede tri Srbina i da pokrivaju te zločine. Sada mi je vidljivo da u političkom smislu sinonim za to možemo da vidimo u Borenoviću i Šaroviću, koji su spremni da samo zbog nekih svojih interesa to učine", rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je činjenica da Šarovića napuštaju ljudi, a da on ostaje privržen samo onome što je za njega korisno, a to je saradnja sa Bakirom Izetbegovićem, Denisom Zvizdićem i ostalima koji od njih traže da se obave ti poslovi.

On je napomenuo da je SDS predložio tu odluku, koja apsolutno nije u skladu sa zakonom.

"Izborni proces su Borenović i Šarović dali u ruke Bošnjacima. Činjenica da je i HDZ BiH izašao sa sjednice sa SNSD-om govori o tome da su oni spremni da rade sa trabantima i da ne uvažavaju partije koje su većinski predstavnici ili koalicije koje su većinski predstavnici srpskog, odnosno hrvatskog naroda", naglasio je Dodik.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras, na prijedlog poslanika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE