• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađarska ambasada: Prevod u potpunosti tačan

Izvor MONDO/Srna

Iz Ambasade Mađarske u BiH potvrđeno je da je u potpunosti tačan prevod sa konferencije za medije koju su u Banjaluci održali ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 Mađarska ambasada: Prevod u potpunosti tačan Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ovo je izjavio savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

"Dobili smo potvrdu iz mađarske Ambasade da je riječ o prevodiocu kojeg Ministarstvo inostranih poslova, odnosno Vlada Mađarske redovno angažuju za prevod kada su u pitanju srpski jezik i ostali jezici koji se koriste na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Kovačević komentarišući tvrdnje da je prevodilac mađarskog ministra svojevoljno drugačije prevodio ono što je on izgovarao.

Možda će vas zanimati

Kovačević je dodao da je Sijarto još jednom potvrdio opredijeljenost Mađarske za dobre odnose sa Banjalukom i Republikom Srpskom.

"Ti odnosi su ustanovljeni još prilikom posjete Milorada Dodika mađarskom premijeru (Viktoru) Orbanu kada je i Orban rekao da Mađarska želi da razvija posebne odnose sa Banjalukom i Republikom Srpskom, što ni na koji način ne isključuje i dobre odnose sa Sarajevom i BiH", naglasio je Kovačević za ATV.

Sijarto je na konferenciji za novinare izrazio nadu da će pomoć Mađarske u medicinskoj zaštitnoj opremi pomoći Republici Srpskoj u borbi sa vanrednim okolnostima koje je izazvala epidemija virusa korona.

"Nama su pomogli prijatelji, a pošto ste vi naši prijatelji, kada ste nam se obratili za pomoć bilo je za nas potpuno evidentno da ćemo vam je pružiti", rekao je Sijarto nakon sastanka sa zvaničnicima Srpske.

On je dodao da je posjetom želio da izrazi poštovanje koje Mađarska ukazuje Republici Srpskoj i njenim građanima, te da Srpska može da računa na Mađarsku koja će joj biti od pomoći u svemu što može i u budućnosti.

"Poštovaćemo vaše odluke i smatramo da nemamo, niti ćemo imati prava da se miješamo u unutrašnja pitanja Republike Srpske", rekao je Sijarto.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bravo

U muci se poznaju prijatelji. Republika Srpska je uvidjela da ima u Mađarskoj prijatelja, a svakako i Kina, Rusija i Srbija. Svima koji pomažu naš narod i društvo svakako veliko hvala.

MONDO REPORTAŽE