• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačana kontrola onih koji imaju dozvole za kretanje

Autor Fena

Zvaničnici Republike Srpske izrazili su zabrinutost zbog porasta broja pozitivnih na koronavirus, a naglasili su da je potrebno pojačati kontrolu, a posebno će se kontrolisati oni koji imaju dozvole za kretanje.

 RS koronavirus pojačane mjere Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Naglašeno je da je potrebno pojačati kontrolu primjene mjera, koje podrazumijevaju zabranu okupljanja, kao i obavezno nošenje zaštitne opreme.

Na sastanku, koji je predsjednica Željka Cvijanović održala danas s premijerom Radovanom Viškovićem, ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, gradonačelnik Banjaluke Igorom Radojičićem i v.d. direktorom Uprave za inspekcijske poslove Dragutinom Škrebićem, bilo je riječi o provođenju Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Razmotrena je mogućnost preraspodjele zaposlenih u okviru Uprave za inspekcijske poslove kako bi, osim kontrole na graničnim prijelazima, bilo omogućeno provođenje efikasnije kontrole i u unutrašnjosti RS.

"Ukazano je na potrebu da se s posebnom pažnjom kontrolišu osobe, koje imaju potvrdu poslodavaca za kretanje, uz napomenu da ona važi samo od mjesta stanovanja do radnog mjesta, te da se ne može koristiti na drugoj relaciji, niti van radnog vremena," saopšteno je iz Biroa za odnose javnošću predsjednice Cvijanović

Pročitajte i ovo

 .

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Посматрач

Репресивне мјере дају резултате.

Zole

@Посматрач možda u sjevernoj koreji

Ja sam

A znate zasto imamo porast broja zarazenih??? Pa brate, kao i sa svim ovdje kod nas. Za nekih zakon vazi, a za druge se sve "sredi" ... E, zbog tih drugih cemo naje*ati i zbog onih koji drugima daju sve za pravo ! Zato ja moram cijelo ljeto jbn masku i rukavice nosati ... Ajte molim vas vise !

Zole

Džabe vaše kontrole i policijski sati svaki dan 50 zaraženih a federaciji 0-5 .Ulice peru bez dezificijensa u BL a znamo gde čistoća puni cisterne vodom.

MONDO REPORTAŽE