• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako ćete na more ove godine: Neum se nada domaćim turistima

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Pandemija koronavirusa sve planove za ljetnu turističku sezonu stavila je na čekanje. S obzirom na brojna ograničenja kad je u pitanju putovanje u inostranstvo, građani BiH jedini izlaz na more imaju u Neumu.

 Neum more 2020 koronavirus Izvor: Samir Cacan/MONDO

Međutim, ni tamo još nisu sigurni kakva će biti sezona ove godine, jer su još uvijek na snazi mjere socijalnog distanciranja.

Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko neretvatnskog kantona, rekao je za Mondo da ovogodišnja sezona sigurno neće biti kao prethodna, te da će pandemija koronavirusa sigurno uticati na kompletan turizam.

Pročitajte i ovo

“Već sada imamo veliki broj odjava rezervacija za Neum, a tiču se maja i juna. Za jul i avgust se trenutno niko nije odjavio, a imamo i novih prijava. Trenutno je jako teško dati prognozu za ovo ljeto, jer još ne znamo kakve mjere će se donijeti kada je u pitanju boravak na moru”, rekao je Krešić.

Prema njegovim riječima, sezona sigurno neće biti kao prethodne čak i ako se mjere relaksiraju. Upitan je broj dolazaka s obzirom da su mnogi u ovoj pandemiji ostali bez posla, i jedino na šta trenutno mogu računati su domaći turisti.

“Mi pripremamo reklamnu kampanju za ovu sezonu za Neum, ali i za ostale turističke destinacije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Ipak moramo sačekati još neko vrijeme, zbog trenutnih zabrana kretanja, ali vjerujemo da će se situacija popraviti”, istakao je Krešić.

Naglasio je da se turistički radnici u Neumu, koji raspolaže sa oko 15.000 ležajeva u hotelskom i privatnom smještaju, ipak nadaju da će ih iz ove krize, ukoliko se epidemija smiri, izvući "postezona".

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE