• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostar: Proradili frizerski saloni i druge zanatske radnje

Autor Fena

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) jutros su svoja vrata ponovno otvorile zanatske radnje i mali obrtnici kojima je mjesec i po dana bio zabranjen rad zbog pandemije koronavirusa.

 Mostar frizerski saloni zanatlije Izvor: FENA

Otvaranje cvjećara, časovničara, frizerskih i kozmetičkih salona veliki su koraci ka normalizaciji svakodnevnice, koja se jutros uveliko osjetila i ulicama Mostara, prenosi Fena.

Brojni građani, a posebno žene, od danas ponovno mogu koristiti frizerske i kozmetičke usluge, uz obvezno poštivanje epidemioloških zaštitnih mjera socijalne distance, zaštitnih maski i rukavica, te higijene.

Frizerski i kozmetički saloni moraju se pridržavati posebnih mjera, poput upotrebe vizira, jednokratnih pregača i jednokratnih peškira.

Štab civilne zaštite HNK-a odlučio se za ublaživanje restriktivnih mjera nakon što je došlo do pada dnevnog broja zaraženih i povećanja broja izliječenih osoba od covida-19.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Desava se

Cudno ali i to je zivot. Federacija nije imala skoro nikakve mjere, rasulo tesko, niti ozbiljno traze virus a opet mi sve radimo po PS i kod nas rekordan broj kod njih se navodno gasi skrojz. Hm. Tako to u zivotu biva. Ali nema veze. Ako je istina mada sumnjam da bez mjera i sa velikom dijasporom da im se gasi ali ako je istina nek im je srecno i cestitamo. A mi se moramo nastaviti boriti

MONDO REPORTAŽE