• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Razmatramo ukidanje vanrednog stanja

Autor mondo.ba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su u RS iznenađeni pojavom novozaraženih koronavirusom i da će se ispitati uzroci takvog stanja.

 Dodik: Razmatramo ukidanje vanrednog stanja Izvor: Srna

"Vjerujem da će epidemija u narednih sedam do deset dana pasti i da pristupimo ukidanju vanrednog stanja", rekao je Dodik.

On je, gostujući na televiziji N1, rekao i da se razmatra pomjeranje početka policijskog časa u Srpskoj sa 20 na 22 časa.

"Mislim da će se ići ka ukidanju ili bitnom smanjenju policijskog sata. Možda ćemo ga sa osam pomjeriti na 10, ali vidjećemo", rekao je Dodik.

On je ponovio da, ukoliko bude kršenja mjera, sve će ponovo morati da se vrati.

Govoreći o posljednjim dešavanjima na UKC RS Dodik je istakao da je ukupan broj zaraženih u ovoj bolničkoj ustanovi daleko manji u procentima nego u regionu.

"Primarni cilj je bio i to je važno da primarni blok u Kovid odjeljenju ne zahvati masovna infekcija zdravstvenih radnika. Jer, ne zna svako upravljati respiratorima i to ne bi bilo dobro", istakao je on.

Dodao da se propisi moraju poštovati, te da niko ne kaže da ne može biti propusta.

"Moguće da je bilo propusta, niko ne kaže, ali ono što je propisano mora se poštovati. Mislim da je previše bilo dezinformacija, i nije teško u takvoj situaciji napraviti paniku.

U skladištima našeg Fonda zdravstva se nalazi preko sedam miliona maski, šest miliona rukavica. U Kovid odjeljenju nije bilo zaraženih medicinskih radnika i prilog u tome govori korištenje zaštitne opreme od početka", rekao je Dodik.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE