• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić uputio inicijativu za ukidanje Komisije za koncesije BiH

Autor SRNA

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić uputio je danas u parlamentarnu proceduru inicijativu za ukidanje Komisije za koncesije BiH.

 Nešić uputio inicijativu za  ukidanje Komisije za koncesije BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Komisija za koncesije BiH je od 2005. do kraja 2019. godine potrošila 15,51 milion KM. Broj zaposlenih se kretao od 10 do 14, a danas ih je 10. Za to vrijeme nije odobrila nijednu koncesiju, niti joj je predat ijedan zahtjev za koncesione projekte", istakao je Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nešić je ukazao da su sedam članova Komisije za koncesije, sekretarice, vozači, automobili i kancelarije koštali poreske obveznike milione da ne bi radili ništa, saopšteno je iz DNS-a.

"Zato ovu instituciju treba odmah ukinuti, a novac preusmjeriti tamo gdje je potrebniji, kao što su podsticaji poljoprivredi i privredi", poručio je Nešić.

On očekuje podršku i parlamentarnih partija iz Federacije BiH jer su i one prethodnih godina imale kritički stav prema ovoj instituciji.

"Ako postoji volja - postoji i rješenje. Zašto ne bi, u slučaju da se desi neki koncesioni projekat iz nadležnosti BiH, taj posao radilo ad hok tijelo ili zajednički entitetske komisije za koncesije? To je mnogo racionalnije i efikasnije rješenje", smatra Nešić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE