• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija: Zaduživanje Srpske nije najbolje rješenje

Autor SRNA

Poslanik SDS-a Zoran Vidić smatra da nije dobro da se Republika Srpska dalje zadužuje kod starih kreditora radi prevazilaženja posljedica pandemije virusa korona.

 Opozicija: Zaduživanje Srpske nije najbolje rješenje Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Zaduživanje i indirektna finansijska zavisnost od, uglavnom, stranih kreditora nije dobro za Republiku Srpsku", rekao je Vidić tokom skupštinske rasprave o prijedlogu ovogodišnjeg rebalansa budžeta.

Vidić smatra da Republika Srpska ima i druge mogućnosti da prevaziđe ovu krizu, s obzirom na to da ima depozite u domaćim bankama.

"Imamo mogućnost da ojačamo naše finansijsko tržište, da priznamo štete koje smo našim mjerama štiteći zdravlje stanovništva prouzrokovali našim privrednicima na način da priznajemo obveznice za te štete i da se njima trguje na finansijskom tržištu koje bi dalje otkupljivale banke", rekao je Vidić.

Možda će vas zanimati

Poslanik PDP-a Jelena Trivić smatra da bi Vlada Republike Srpske trebalo da pokaže više solidarnosti praveći uštede odustajanjem od nekih projekata i investicija, a ne da se Republika Srpska zadužuje za prevazilaženje posljedica pandemije virusa korona.

"Ako se ide na zaduživanje Republike Srpske, onda će teret krize ići na teret građana i privrede Republike Srpske", upozorila je Trivićeva.

Ona je dodala da je ranije trebalo stvarati uslove za uštede u budžetu u vrijeme kada je Republika Srpska lakše prevazilazila posljedice ekonomske krize jer je raspolagala sredstvima od prodaje "Telekoma Srpske".

Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić smatra da će posljedice pandemije po Republiku Srpsku biti još veće i da će se do jeseni raditi još jedan rebalans budžeta.

On je predložio da se uvede moratorijum na zapošljavanje u javni sektor, te da se odustane od određenih projekata i investicija u Srpskoj.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE