• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: SNSD se ne boji izbora, SDA „pregoni“ u kombinacijama

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Lider SNSD-a Milorad Dodik komentarisao je danas odnose partija na nivou BiH, da SDA pokazuje sklonost da sa drugim političkim partijama, izvan partnerskih odnosa sa SNSD i HDZ BiH, pribavlja „druge većine i rješava neka pitanja“.

 Dodik  Izvor: Srna

Govoreći o predstojećim izborima, Dodik je rekao da SNSD nema nijedan razlog „da ih se boji“, uz ocjenu da je ovakav CIK BiH „nezakonit“.

"Nikada nismo zagovarali da se izbori odgode ili ne održe, ali govorimo da je izbor CIK BiH bio nezakonit i da ulazak u izbore sa nekzakonitim CIK-om automatski znači nezakonit proces," rekao je Dodik.

Možda će vas zanimati

On je podvukao da treba obezbijediti legitimitet Centralnoj izbornoj komisiji.

"Kada god se pojavi odluka o finansiranju lokalnih izbora, mi ćemo za nju glasati," naveo je Dodik.

Dodao je da je očigledno da u Savjetu ministara BiH sada za to nema saglasnosti.

"Izbore treba održati, protiv smo da se prolongira. Apelujem na ove što treba da odluče, da ostave još jednu sedmicu i da vidimo na koji način bismo mogli riještiti ovo pitanje. Spreman sa da razgovaram," kazao je Dodik.

Ponovo je iznosio ocjene da je BiH „neefikasna i rovita“ i da su neke politike, poput SDA, usmjerene na pravljenje takve situacije.

"Prije svega od SDA koji nije ušao sa punom podrškom. Nemam ništa protiv politika imenovanja SDA, ali oni su sve zaustavili u vezi sa srpskom stranom. Namjerno to rade da bi ojačali SDS i PDP. Previše kalkulišu. Sviđa mi se jedna izjava nekome što pregoni u sportu u smislu šene, pa mu je došao trener i rekao 'malo si pretjerao u tome' . Mislim da oni pregone u tim kombinacijama. SDA nije spreman na promjene stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i zato kalkuliše i usložnjava situaciju," izjavio je Dodik.

Komentarisao je i situaciju sa migrantima, i dešavanja u vezi „lažnih viza“ za 3.000 Pakistanaca.

"Danas ste mogli da vidite da je i iz Iraka ušlo migranata na bazi lažnih viza," dodao je.

Dodik je najavio i posebnu sjednicu NSRS o Rezoluciji o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta, jer ona „promoviše one koji su bili dio zločinačkih poduhvata prema srpskom narodu u bajne antifašiste“, kao i donošenje novog poslovnika o radu skupštine RS.

Govoreći o kreditu MMF-a, Dodik je rekao da novac stoji već 30 dana.

"Postavlja se pitanje šta bismo mi u toj Bosni, koja stalno nanosi štetu. Bez obzira šta mislili naši prijatelji Bošnjaci. Evo, ja nakon godinu i po dana, saznajem da ambasadori Bošnjaci daju lažne vize. Sada nam je drago što smo odlučili da ne pravimo nijedan migrantski centar u RS," naveo je Dodik.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE