• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Prolongiranje izbora mimo zakona

Autor SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je očigledno kršenje zakona u vezi sa odlukom Centralne izborne komsije (CIK) BiH da pomjeri datum održavanja lokalnih izbora u BiH.

 Dodik: Prolongiranje izbora mimo zakona Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Zakon dozvoljava da to bude maksimalno 30 dana, a oni su to pomjerili više. Dakle, mogli su to da urade sedmicu ili dvije prije pa da bude u okviru zakonskog maksimuma. U svakom slučaju postoje brojne spekulacije oko samih izbora", istakao je Dodik.

On je naglasio da SNSD nije za prolongiranje izbora, već da se obezbijede svi neophodni uslovi za njihovo održavanje.

Možda će vas zanimati

Dodik je ponovio da CIK nije legitimna jer su njeni članovi izabrani na način koji nije predviđen zakonom, politički je motivisana i SNSD procjenjuje da se Izborna komisija i bira da bi se eleminisali pokušaji favorizovanja bilo koga.

"U svakom slučaju ono što nam preostaje to i činimo i naravno da će se ići tužbom prema Sudu BiH ukoliko to bude potrebe", naveo je Dodik.

Govoreći o večerašnjoj sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a u Istočnom Sarajevu, predsjednik ove stranke rekao je za RTRS da su članovi Komiteta i rukovodstva SNSD-a odlučili da obiđu sve izborne jedinice.

"Sad smo u ovoj izbornoj jedinici, razgovaramo sa svim načelnicima opština koji su iz naše partije, predsjednicima opštinskih odbora i Gradskog odbora, sa poslanicima sa ovog prostora, zaduženim aktivistima", naglasio je on.

Dodik je rekao da je to dobar forum u kojem pokušavaju da sagledaju cjelokupnu ekonomsku, socijalnu i političku situaciju.

"Naravno ulazimo u fazu kada ćemo razgovarati o tome šta SNSD treba da učini kako bi obezbijedio što je moguće bolji rezultat", dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD se priprema kao da će izbori biti sutra te da nema nijednog razloga da ih odgađa.

"Mi ne spekulišemo izborima i smatramo da sve treba da bude u okviru zakona bez ikakvih odgađanja i da treba obezbijediti finansijska sredstva. Podvala je kada kažu da mi to nećemo. Za to ne postoji očigledno saglasnost na nivou BiH. Ovdje razgovaramo o situaciji u samoj BiH, blokadama koje su evidentne na gotovo svim stvarima", rekao je Dodik.

Navodeći da se razgovara i o infrastrukturnim projektima koji će biti realizovani na području Sarajevsko-romanijske regije, lider SNSD-a je naglasio da je to regija gdje je mnogo uloženo u infrastukturu i podsjetio da je prije nekoliko dana ozvaničen završetak radova na dijelu puta od Lukavice prema Jahorini.

"Naravno, kad tu dodate mnoge investicije koje će biti realizovane tokom ljeta, kao i one koje ćemo započeti, to govori o našem interesu za ovaj kraj. Ovo je specifična regija i po tome što se prvi put u gradu Istočno Sarajevo gradonačelnik bira neposredno, što je inicijativa naše partije. Donesen je zakon i to je promijenjeno i upravo sada želimo da promovišemo i razgovaramo o najboljem kandidatu. Do kraja sastanka on će biti poznat", rekao je Dodik. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE