• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Banjaluka postala grad sa najskupljim javnim prevozom u regionu"

Autor mondo.ba

Najskuplje karte u regionu i brojni nedostaci u gradskom prevozu su pokazali da je Banjaluci potreban potpuno novi ugovor sa prevoznicima, koji neće biti napravljen na štetu građana, kažu u Gradskom odboru SDS Banjaluka.

 "Banjaluka postala grad sa najskupljim javnim prevozom u regionu" Izvor: MONDO

Praksa da se cijene gradskog prevoza u Banjaljuci mijenjaju samo kada gorivo poskupi mora biti prekinuta, poručuju iz banjalučkog SDS.

"Pošto dugogodišnji ugovor Grada sa prevoznicima ističe u ovoj godini, već sada je potrebno krenuti sa pripremom novog ugovora u kojem bi se uvažili interesi i mišljenja korisnika javnog prevoza, ispravile nepravilnosti i poboljšao kvalitet usluge", navode iz GO SDS Banjaluka.

Ističu da se na prvom mjestu moraju osigurati pravni mehanizmi koje će garantovati poštovanje postojeće klauzule o promijeni cijena karata u slučaju oscilacija cijene energenata preko 15 odsto.

"Trenutno imamo situaciju da je gorivo pojeftinilo za preko 30 odsto, a da je cijena gradskog prevoza ostala iste", podsjećaju u GO SDS Banjaluka.

Navode da je nakon niza poskupljenja, pravdanih rastom cijena goriva, Banjaluka postala grad sa najskupljim javnim prevozom u regionu.

"Građani Banjaluke i pored teške ekonomske situacije u kojoj su se našli zbog pandemije korone sada moraju plaćati karte koje su formirane kada je cijena litre goriva prelazila 2,20 KM", navode u GO SDS Banjaluka.

Poručuju da bi se novim ugovorom, pored cijena, trebala definisati starost vozila, a broj polazaka prilagoditi potrebama korisnika javnog prevoza.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

De

Gradski prevoz u Bl ima dosta mana.Mislim da bi prvo trebali da razjasnimo kada je ,,špic" u gradu tj kada počinje i kada se završava.Većina korisnika gradskog prevoza radi do 16h i tada treba pojačati broj vozila a ne smanjiti. Orgnaizovati novu liniju koja bi povezivala istočni tranzit sa zapadnim tranzitom, a da ne ide kroz centar.Autobuse kontrolisati da li imaju klima uređaje i kakva je higijena. O cijeni karsta je već rečeno.A mislim da nije fer uvoditi smanjen broj linija kao ljetni raspored kada đaci ne idu u školu jer mi radnici ipak radimo i moramo da koristimo i po dva autobusa da bi došli do posla.

Suc

Bosna je zemlja nenormalnosti i nakaradnosti

MONDO REPORTAŽE