• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Kad se završe papiri, sugerisaću Vladi da nabavi pokretnu bolnicu

Autori mondo.ba Autori SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, rekao je da u kupovini mobilne bolnice nema ničega spornog, osim tehničko-administrativnih okolnosti i da će sugerisati Vladi da je ipak nabavi.

 Dodik o nabavci pokretne bolnice Izvor: Borislav Zdrinja

Podsjećamo, Republički štab za vanredne situacije dao zaduženje Institutu za javno zdravstvo RS da raskine ugovor sa preduzećem "Balkan global" u vezi sa nabavkom mobilne bolnice, jer sva potrebna oprema nije dopremljena na vrijeme. U međuvremenu je republičku tužilaštvo pokrenulo i istragu o nabavci bolnice.

Dodik je objasnio da je problem nastao jer je dio opreme mogao da se carini odmah, a dio je podlijegao odobrenjima zdravstvenih vlasti u BiH.

Možda će vas zanimati

"I tu je stalo. Tražili su se neki dodatni papiri, što je odnijelo tri-četiri sedmice. Oni su počeli da montiraju ono što je stiglo. Vlada Republike Srpske je raskinula ugovor, ali kada dobavljač sve kompletira, sugerisaću Vladi da sprovede redovnu proceduru i da nabavi tu mobilnu bolnicu, mislim da je to fer. Tu nema nikakve malverzacije", rekao je Dodik u intervjuu za Oslobođenje.

Štab u RS je dao zaduženje Institutu i da izvrši povrat 4,2 miliona KM, koliko je plaćeno za mobilnu bolnicu.

Republičko javno tužilaštvo formiralo je predmet u vezi sa nabavkom pokretne bolnice. Iz MUP RS juče je saopšteno da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet postupajući po zahtjevu, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, sprovode određene istražne radnje u vezi sa predmetom nabavke pokretne bolnice i izuzimaju određene dokumentacije iz više institucija i preduzeća, koja biti dostavljena nadležnom tužilaštvu.

Dodik je komentarisao i aferu o nabavci respiratora u BiH rekavši da "vrijeme nabavke u vrijeme korone nije isto kao ono prije ili kao ovo sada."

"To je bila naprosto vrsta jurnjave. To je posebno vrijeme. Odjednom se to zaboravi. Mislim da nema takvog zlotvora koji je u tim okolnostima mogao da gleda kako da nešto zaradi. Moguće je da ima takvih. Ne pravdam nikoga, ali nisam za cijepanje dlake na četvoro. Neka radi Tužilaštvo svoj posao", naveo je Dodik.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE