• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Pavić o smjeni Lejle Rešić: Ne zanima me, ja sam u penziji

Autori mondo.ba Autori Bojana Živanić

Ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić danas će biti smijenjena najavljeno je sinoć, a danas potvrđeno iz Demokratskog narodnog saveza.

 Marko Pavić o smjeni Lejle Rešić: Ne zanima me, ja sam u penziji Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U političkim kuloarima vlada mišljenje da je Rešićeva smijenjena zbog ''pretumbavanja'' u prijedorskoj gradskoj skupštini gdje je DNS ponovo vratio većinu i to zajedno sa Srpskom demokratskom strankom. Prije toga SNSD je zavladao skupštinom uz pomoć SDA, DF i PDP-a.

Današnja smjena dugogodišnjeg ministra navodno je ''kontra napad'' SNSD-a DNS-u, koji je za danas u Banjaluci zakazao sjednicu predsjedništva stranke.

Pročitajte i ovo

Na pitanje kako komentariše najavljenu smjenu ministarke uprave i lokalne samouprave RS Marko Pavić, bivši dugogodišnji predsjednik DNS je kazao da je u penziji i da ga to ne zanima.

DNS Prijedor: Uskoro ćemo iznijeti stavove

U Gradskom odboru DNS-a Prijedor rečeno nam je da će u narednim danima imati konferenciju za novinare na kojoj će biti izneseni stavovi po svim pitanjima, pa i smjeni Lejle Rešić.

"Ko sam ja da to komentarišem? Ja sam u penziji. Zovite rukovodstvo stranke. Uopšte to ne želim komentarisati. Trenutno živim miran život i lijepo mi je ovako“, kazao je Pavić.

Nenad Nešić, lider DNS-a, potvrdio je danas da će Rešić biti smijenjena sa pozicije ministra uprave i lokalne samouprave RS, te dodao da stranka još nije odlučila ko će je zamijeniti na toj poziciji.

Lejla Rešić je rođena u Prijedoru. Za ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske izabrana je 2010. godine kao član vlade Aleksandra Džombića. Isto posao obavljala je i vladama Željke Cvijanović, a na čelu istog ministarstva ostala je i u vladi Radovana Viškovića.

U decembru 2019. godine sa pozicije ministra saobraćaja i veza smijenjen je Neđo Trninić (DNS), a zamijenio ga je Đorđe Popović iz iste stranke. Tih dana Marko Pavić je podnio ostavku na mjesto predsjednika DNS.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE