• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pisao Si Đinpingu: Podrška suverenitetu Kine

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo podrške predsjedniku Kine Si Đinpingu i rukovodstvu te zemlje povodom usvajanja zakonskih rješenja s ciljem unapređenja nacionalne bezbjednosti u Specijalnom administrativnom regionu Hongkong.

 Dodik pisao Si Đinpingu Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Uvjeren sam da će usvajanje ovog zakona unaprijediti život svih Vaših građana i omogućiti kineskim vlastima da na adekvatan način odgovore svim bezbjednosnim izazovima. Veoma cijenim politiku Vaše zemlje koja se, između ostalog, temelji na principima nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja, što ste do sada pokazali i na primjeru BiH", istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je u pismu osudio pokušaje nekih zemalja da se miješaju u unutrašnja pitanja Kine.

"Ovom prilikom želim da Vam ponovim moju punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Narodne Republike Kine. Takođe, želim da izrazim i veliku zahvalnost na pomoći koju ste nam pružili u najtežim trenucima, kao i svoju spremnost da nastavimo da unapređujemo naše bilateralne odnose na svim poljima, a naročito u okviru inicijative `Pojas i put`", naglašava se u pismu.

Srpski član Predsjedništva BiH uputio je predsjedniku Kine izraze dubokog poštovanja, uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Hongkongu nezavisnost.

MONDO REPORTAŽE