• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovor Dodika i Bosića bez konsultacije partnera?

Lider Socijalističke partije RS dogovor SNSD i SDS smatra realnim, ali da će članstvu i biračima morati da objasne zašto su stupile u dogovor.

 Dogovor Dodika i Bosića bez konsultacije partnera? Izvor: MONDO

Dogovor SNSD-a i SDS-a rezultat je političke nužde i okolnosti koje su nastale na nivou BiH nakon ovakvog izbornog rezultata i u tom kontekstu će biti njihova međusobna saradnja u institucijama BiH, ocijenio je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

Đokić je rekao da dogovor SNSD-a i SDS-a neće nanijeti štetu funkcionisanju koalicije u RS niti će ugroziti zajednički rad SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije.

Iako dogovor SNSD-a i SDS-a smatra realanim, Đokić je za "Euroblic" rekao da će te dvije stranke morati da objasne članstvu i biračima zašto su stupile u takav dogovor.

On je naglasio da je platforma SDS-a i SNSD-a dosta načelan dokument koji obuhvata više pitanja i u osnovi uspostavlja politički okvir i definiše pitanja od interesa za Srpsku koja se rješavaju u institucijama BiH.

Govoreći o resorima za koje je zainteresovana njegova stranka, Đokić je naveo da će o tome biti riječi početkom naredne sedmice na koalicionom sastanku SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije.

Platforma o usaglašenom djelovanju SNSD-a i SDS-a u zajedničkim organima BiH biće usvojena na Glavnom odboru SDS-a u nedjelju, 7. novembra, dok će Izvršni odbor SNSD-a to učiniti u što skorije vrijeme, potvrdili su predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović i potpredsjednik SDS-a Borislav Bojić.

Platformu o usaglašenom djelovanju SNSD-a i SDS-a u zajedničkim organima BiH parafirali su u srijedu, 3. novembra, predsjednici stranaka Milorad Dodik i Mladen Bosić, a nakon što je glavni i izvršni odbori stranaka usvoje, biće zakazano konačno potpisivanje ovog dokumenta. Platforma se sastoji od šest tačaka kojima se definiše da će SNSD i SDS u zajedničkim organima BiH, a naročito u Parlamentarnoj skupštini BiH, usaglašavati sve stavove o pitanjima od vitalnog nacionalnog interesa za RS.

SNSD i SDS su u Platformi naveli da su saglasni da treba naći bolja rješenja u oblastima raspodjele državne imovine, nepokretne vojne imovine, popisa stanovništva u BiH, snabdijevanja Brčko distrikta strujom, zatim u sistemima indirektnog oporezivanja, pravosudnih institucija, izbornom sistemu, RTV sistem i drugim pitanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE