• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milion maraka za srpsku zajednicu u Federaciji BiH

Autor SRNA

Izvršni komitet SNSD-a zaključio je danas da institucije Republike Srpske obezbijede milion KM za srpsku zajednicu u Federaciji BiH.

 Milion maraka za srpsku zajednicu u Federaciji BiH Izvor: Srna/Radenko Kuprešak

Lider SNSD-a Milorad Dodik je rekao da je u FBiH na snazi diskriminacija srpskog naroda jer ih obilaze razvojnim projektima čime se pokušava uiticati na novo raseljavanja.

"Oko milion KM biće obezbijeđeno za tu podršku", rekao je Dodik.

Možda će vas zanimati

SNSD je predložio Vladi da već iduće sedmice iz resursa obezbijeđenih putem Međunarodnog monetranog fonda rasporedi 30 miliona KM svim opštinama u Srpskoj radi saniranja posljedica krize u vezi sa virusom korona.

Dodik je dodao da je na sjednici Izvršnog komiteta razgovarano o političkoj i bezbjednosnoj situaciji u BiH, kao i migrantima.

Kada je riječ o sporazumu HDZ-a i SDA u vezi sa izborima u Mostaru, Dodik je rekao da je nezadovoljan isključenošću srpskog naroda u tom pogledu.

"Smatramo da nije uvažavana nacionalna struktura prema popisu iz 1991. godine. Smanjen je procenat našeg učešća kao konstitutivnog naroda. Dakle, mi ćemo se u vezi s tim opredjeljivati kada je riječ o podršci najavljenim izmjenama Izbornog zakona koji treba da omogući mostarske izbore i o tome smo razgovarali sa našim predstavnicima u tom gradu", pojasnio je on.

Želja je, dodao je, da se obezbijedi autentično političko predstavljanje Srba u tom smislu, a da to ne bude kamuflaža u smjeru učešća Srba na listama političkih partija drugih konstitutivnih naroda.

Dodik je rekao da je SNSD svojim zaključcima obavezao predsjedavajućeg Savjeta ministara, da predloži odluku o finansiranju lokalnih izbora u BiH da bi se, između ostalog, izbjegle bilo kakve malverzacije u tom smislu.

Lider SNSD-a je rekao da će se ta stranka organizaciono i adekvatno prilagoditi novim uslovima u pogledu održavanja lokalnih izbora i komunikacije s biračima.

"Želimo da sa našim koalicionim partnerima osvojimo načelničku vlast u najmanje 80 odsto opština, kao i odborničke većine, ali i vlast u najmanje četiri opštine u FBiH", poručio je Dodik.

Lider SNSD-a je poručio da da neće biti nikakvog izbora ministra bezbjednosti /prijedlog SDA - Selmo Cikotić/, dok se ne završe sva imenovanja koja su prošla procedure.

"Dakle, ne samo za komponentu srpskog naroda, već i sve druge da bismo onda pristupili izboru tog ministra uz raspravu o tome da li je to adekvatan čovjek i prijedlog", rekao je Dodik.

On je konstatovao da je politička i institucionalna situacija u Srpskoj stabilna uprkos sve većim posljedicama gubitaka usljed pojave virusa korona.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE