• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanela Butigan izabrana za potpredsjednika VSTS-a

Autor SRNA

Sanela Butigan izabrana je danas za potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH nakon što je dosadašnjem potpredsjedniku Ružici Jukić istekao mandat.

 Srn2020-6-24_10522_3.jpg Izvor: Srna/Željka Domazet

Butiganova, sudija Opštinskog suda u Sarajevu, izabrana je jednoglasno na sjednici VSTS-a koja je danas počela i kojoj prisustvuje 13 od 15 članova.

Butiganova se izjašnjava kao Hrvatica, pa je njenim izborom zadovoljena i nacionalna struktura čelnika VSTS-a, budući da se predsjednik ovog tijela Milan Tegeltija izjašnjava kao Srbin, a potpredsjednik Jadranka Lokmić Misirača kao Bošnjakinja.

Pred članovima će se naći i informacija o realizovanim zaključcima sa redovne sjednice VSTS-a koja je održana 3. i 4. juna, kao i informacija predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije.

Biće riječi i o rezultatima rada sudova u prošloj godini, najavljeno je iz ranije VSTS-a.

Drugog dana sjednice planirana je analiza radnih procesa evidentiranja troškova krivičnog postupka sa preporukama Kancelarije za reviziju BiH, kao i informacija o tonskom snimanju svih radnji, odnosno ročišta u toku krivičnog postupka od sudova.

VSTS bi trebalo sutra da se odredi i o odluci o formiranju Radne grupe za unapređenje integriteta i odgovornosti nosilaca pravosudnih funkcija, koju će im predočiti Odjeljenje za pravna pitanja ove ustanove.

Članovi VSTS-a trebalo bi da raspravljaju i o izvještaju koji se odnosi na predmete visokog nivoa korupcije i organizovanog kriminala, a riječ je o trećem ciklusu izvještavanja sa presjekom na 31. decembar prošle godine.

Drugog dana zasjedanja VSTS-a trebalo bi da budu imenovani glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i njegov zamjenik, tužilac Republičkog tužilaštva Republike Srpske i sudija Okružnog suda u Bijeljini.

VSTS bi trebalo da imenuje i sudiju Vrhovnog suda Federacije BiH i predsjednika Opštinskog suda u Orašju, kao i sudiju Osnovnog suda Brčko distrikta.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE