• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Incko provodi politiku Austrougarske i NDH

Autor mondo.ba

Valentin Incko još pokušava da provodi politike Austrougarske i ustaškog režima nad Srbima na ovom prostorima, smatra Milorad Dodik

 Dodik: Incko provodi politiku Austrougarske i NDH Izvor: Srna/Katarina Panić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je prošlo 102 godine od zločina koje je počinila Austrougarska u Prvom svjetskom ratu nad Srbima i 75 godina od genocida nad Srbima počinjenog od ustaškog režima, koji je bio satelit fašističke Njemačke, a Valentin Incko još pokušava da provodi iste politike nad Srbima na ovom prostorima, ovoga puta bez oružja.

"Istorija nam se očito ponavlja kao farsa, kada od međunarodnog neizabranog stranca slušamo šta je agenda, i to njegova, čija je naša imovina ili o odlukama Vrhovnog suda BiH, koji ne postoji", rekao je Dodik upitan da prokomentariše Inckove navode iz intervjua bečkom "Standardu".

Možda će vas zanimati

Dodik je naglasio da Incko ne propušta priliku da pokaže i nama i svijetu da on nije u BiH da bi nadgledao provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, što mu je mandat iz tog sporazuma, već da bi provodio muslimansku politiku, uvijenu u evropske integracije, što čak i ne krije.

Da je ikada pomislio da BiH treba da se integriše u EU, konstatovao je srpski član Predsjedništva, Incko bi odstupio s tog mjesta i pred Savjetom bezbjednosti UN rekao da protektorati ne mogu biti dio EU i da on svojim odlaskom daje doprinos prosperitetu BiH.

"Valentin Incko radije ostaje da za bijesnu platu ne radi ama baš ništa i s vremena na vrijeme prizove rat, ne bi li što duže ostao tu, da da kakav intervju, slaže ponešto, tek toliko da nas sve podsjeti da je međunarodna uprava još tu. A ovo nije ni 1918. ni 1945. godina", zaključio je Dodik.

Incko je za bečki "Standard" rekao da se u BiH "još vodi rat, bez pušaka", te da "nacionalisti i dalje pokušavaju da unaprijede svoje ratne ciljeve".

On je naveo da "državna imovina još nije raspodijeljena", i da je Milorad Dodik izjavio da sve što se nalazi na teritoriju Rapublike Srpske, pripada Republici Srpskoj, iako je, kaže Incko, "Vrhovni sud BiH" drugačije odlučio.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE