• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Jeleni Kurtinović mandat istekao u junu

Autor SRNA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je Jeleni Kurtinović mandat direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka istekao u junu, da joj je dva puta bio produžen mandat kao vršiocu dužnosti, te da je sada imenovana druga osoba.

 Radojičić: Jeleni Kurtinović mandat istekao u junu Izvor: Srna

Radojičić je rekao novinarima da niko nije smijenjen, te podsjetio da je na pretprošloj sjednici Skupštine grada bio prijedlog o raspisivanju konkursa za novog direktora Centra, ali da o tome nema dogovora unutar skupštinske većine.

"Pojednostavljeno rečeno, ostavljeno je narednom mandatu Skupštine grada da raspiše konkurs i ide na imenovanje direktora. Gradonačelnik ima ulogu da imenuje vršioca dužnosti u toj situaciji", naveo je Radojičić.

On je dodao da saglasnosti političkih partija nije bilo ni o tome što je Kurtinovićevoj dva puta bio produžen mandat kao vršiocu dužnosti, te da je sada imenovana druga osoba iz druge političke partije.

Radojičić kaže da je sve ovo što se sada dešava, i saopštenje Socijalističke partije, i njihovi stavovi, posljedica raskola koji se desio u proteklim mjesecima u toj stranci i, kako je naveo, vrlo otvorene i teške beskompromisne borbe dvije socijalističke partije u ovom momentu na svakom frontu, gdje je ovo samo jedno od takvih pitanja.

"Mi pokušavamo u `Vidovdanskoj koaliciji` održati sve ove političke partije, nadam se da će i dalje ostati tu, jer smo dobro radili proteklih godina, i da ovo jedno kadrovsko pitanje neće baciti sve što smo radili u protekle četiri i što možemo raditi u narednim godinama", rekao je Radojičić u pauzi zasjedanja Skupštine grada.

On je dodao da je Kurtinovićeva četiri godine bila direktor Centra i da nisu imali nikakvih rasprava, niti problema.

Novi direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje je diplomirani pravnik Andrea Dorić, koja je 31. avgusta imenovana rješenjem gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Dorićeva je kadar Socijalističke partije Srpske, a imenovana je nakon što je u junu istekao mandat bivšem direktoru Jeleni Kurtinović iz Socijalističke partije.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE