• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović i Komšić: Dodik u Zagrebu u privatnoj posjeti

Autor mondo.ba

Srpki član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boraviće danas u Zagrebu, gdje će se sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem. Druga dva člana Predsjedništva BiH kažu da je riječ o privatnoj posjeti posjeti.

 Komšić i Džaferović o Dodikovoj posjeti Zagrebu Izvor: Mondo/Predsjedništvo BiH

Hrvatski član Predsjedništva, Željko Komšić rekao je da Milorad Dodik u privatnu posjetu zvaničnicima Republike Hrvatske "donosi poruku koja je ujedno i cilj njegove politike, da entitet RS i Srbija budu jedna država."

"Bez obzira na to kako će u Zagrebu ta poruka biti primljena, s odobravanjem ili ne, mi u Bosni i Hercegovini znamo šta nam je činiti, a u Zagrebu, kako im je volja. Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili", poručio je Komšić u izjavi medijima, prenio je Kliks.

Na Dodikovu posjetu Zagrebu sinoć je burno reagovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekavši da današnji sastanci u glavnom gradu Hrvatske "nemaju nikakve veze s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu BiH znače bilo šta."

On je kazao kako je to njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti.

"Izbor zvaničnog Zagreba je da ignoriše institucije BiH, njihov izbor su i posljedice koje će iz toga proizaći. Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorišući institucije BiH", rekao je Džaferović.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE