• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SDS tvrde da je Dodik u Zagrebu "digao ruke" od zaštite Novog Grada

Autor mondo.ba

Jučerašne poruke iz Zagreba jasan su pokazatelj da je srpski član Predsjedništva BiH digao ruke od Novog Grada tj. borbe protiv odlagališta nuklearnog otpada u Trgovskoj gori u Hrvatskoj, tik uz Unu i granicu sa Srpskom i Bosnom i Hercegovinom.

 Dodik u Zagrebu Trgovska gora Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Srpski član Predsjedništva BiH i Predsjedništvo BiH digli su ruke od Novog Grada i prepustili ga milosti i nemilosti Republike Hrvatske," istakao je Slobogan Stanić, šef Odbora za zdravstvo SDS.

Stanić se, u saopštenju medijima, pita kako je moguće da aktuelna vlast, kako navodi, Pelješki most proglasi vitalnim nacionalnim interesom Republike Srpske, a sad je nuklearni otpad na granici Srpske stvar države Hrvatske?

Pročitajte i ovo

"Kako to drugo nazvati nego kapitulacijom?," naglasio je Stanić.

Stanić je kazao da je Predsjedništvo BiH napravilo kardinalnu grešku kada je pitanje nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori prepustilo Savjetu ministara.

"Kako neko može očekivati da ministri hrvatske nacionalnosti u Savjetu ministara koji imaju domovnice učine nešto na štetu Reublike Hrvatske. Ministar Staša Košarac je čak na čelo Komisije za Trgovsku Goru postavio čovjeka koji ima hrvatsku domovnicu i sad očekujemo da čovjek koji je hrvatsko državljanstvo pokrene tužbu protiv Hrvatske. Sve ovi potezi zvaničnika SNSD-a govore da su prodali Novi Grad i njegove građane," kaže Stanić.

Stanić ističe da je Predsjedništvo BiH jedini organ koji je sposoban da učestuje u rješavanju ovoga problema i to tako što će podnijeti tužbu Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

"Predsjedništvo BiH treba najhitnije izvršiti pravne i logističke pripreme za pokretanje tužbe ukoliko Hrvatska krene u izgradnju nuklearnog odlagališta na Trgovskoj Gori. Tužba treba da zaustavi izgradnju nuklearnog odlagališta kao i odlaganje nuklearnog otpada na Trgovskoj gori," zaključio je Stanić.

Kovačević: Trgovska gora bila jedna od prvih tema

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević jutros je izjavio da je na sastancima srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom i premijerom Hrvatske bilo riječi o političkim, ekonomskim, infrastrukturnim temama, ali i o pitanju Trgovske gore.

Prema njegovim riječima, Dodik je sinoć rekao da je Trgovska gora bila jedna od prvih tema koje je postavio na dnevni red.

"Nažalost, ljudi iz Hrvatske tvrde da je to njihovo pravo i uvjeravaju da se ne radi o toj vrsti opasnosti kako mi to tvrdimo u Republici Srpskoj. Bez obzira na sve mi ne odustajemo od te teme", rekao je Kovačević za RTRS.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ljubomora

I sam Avaz je juce pisao da Komsic u 12 godina i Dzaferovic u 2 nisu uspjeli zajedno da se sastanu sa drzavnicima koliko Dodik iako je na crnoj USA listi. A ovi su ljubomorni. Jeste vidjeli kako se svadja u ZG sa onom novinarkom. Ne da on njima pardona

Darko

@Ljubomora E moja ***alo o cemu ti pricas zato nam i jest ovako zbog bl**ana nepismenih poput tebe

MONDO REPORTAŽE