• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: NATO vježba na Manjači potencijalna epidemiološka bomba

Autor mondo.ba

Vojna vježba na Manjači kod Banjaluke, u kojoj pod budnim okom ocjenjivača NATO snaga učestvuje 800 vojnika Oružanih snaga BiH smještenih u neadekvatnim uslovima, predstavlja potencijalnu epidemiološku bombu za cijelu BiH, rekao je član Izvršnog odbora SDS-a Saša Lovrić.

 SDS: NATO vježba na Manjači potencijalna epidemiološka bomba Izvor: SDS

Lovrić je na konferenciji za novinare u Banjaluci upitao zbog čega se u ovom slučaju ne poštuje odluka Republičkog štaba o zabrani okupljanja više od 50 ljudi na zatvorenom i na otvorenom prostoru.

On je podsjetio da jedan dio NATO zemalja nije poslao svoje ocjenjivače na ovu vježbu kako svoje državljane ne bi izložili riziku zaraze.

„Mi pitamo da li iko vojnicima iz BiH može garantovati da njihovo, a time i zdravlje civila s kojima nakon vježbe dođu u dodir, neće biti ugroženo, te da li na Manjači zajedno sa vojnicima borave i generali Oružanih snaga BiH“, kazao je Lovrić.

On je zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića, koji u Sarajevu predstavlja takozvanu reprezentaciju RS, upitao čiji je interes vojna vježba koju ocjenjuju NATO ocjenjivači.

Član Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Daniel Jakovljević apelovao je da odgovorni donesu jedine razumne mjere, a to je da se vježba na Manjači momentalno prekine i da se svi pripadnici oružanih snaga testiraju na prisustvo virusa prije povratka svojim kućama i porodicama. 

„Da li su upoznati da na Manjači ne postoji ni minimum higijenskih uslova da bi se spriječilo širenje zaraze. Da li ste upoznati sa katastrofalnim uslovim smještaja i ishrane za vrijeme trajanja vježbe. U čijem je interesu da epidemija virusa korona eksplodira i nekontrolisano se raširi po cijeloj BiH“ upitao je Jakovljević.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE