• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvoje Tvrtković imenovan za generalnog revizora BiH

Autor SRNA

Dom naroda Parlamentarne skupštine Dom naroda imenovao je Hrvoja Tvrtkovića za generalnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH.

 Hrvoje Tvrtković imenovan za generalnog revizora BiH Izvor: Fena/Almir Razić

Podršku delegata dobila je Informacija Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara o stanju javne zaduženosti BiH zaključno sa 31. decembrom prošle godine, dok je Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske godine za prošlu godinu upućena na usaglašavanje Kolegijumu ovog doma.

Inicijativa delegata Denisa Bećirovića, kojom se zadužuje Savjet ministara da u najkraćem mogućem roku u saradnji sa nadležnim organima vlasti preduzeme neophodne radnje s ciljem popunjavanja Granične policije BiH sa 309 novih graničnih policajaca radi zaustavljanja nezakonitih migracija duž cijele granice BiH nije dobila podršku delegata.

Obrazlažući svoju inicijativu, Bećirović je izrazio uvjerenje da ukoliko vlasti BiH to žele, može biti obezbijeđena granica od nelegalnih prelazaka granice.

Hrvatski delegat Marina Pendeš navela je da ilegalni prelasci granice iz zemalja koje nisu zahvaćene ratom, prvenstveno Pakistana i Irana zaslužuju pažnju institucija Bih, naročito Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, od kojeg se očekuju konkretni prijedlozi i aktivnosti.

"Neću podržati ovu inicijativu jer postoje aktivnosti unutar Savjeta ministara koje treba da smanje opasnost od ilegalnih migracija", rekla je Pendeševa.

Prema riječima srpskog delegata Dušanke Majkić, BiH nedostaje cjelovit program mjera koje su tražili Predsjedništvo i Parlamentarna skupština BiH.

"Parcijalnim prijedlozima ništa se ne rješava", istakla je Majkićeva.

Danas su imenovani i članovi više komisija za sprovođenje procedura imenovanja u institucijama BiH, među kojima i članovi ad hok komisije Parlamentarne skupštine BiH za sprovođenje postupka imenovanja članova Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

U komisiju su imenovani Borjana Krišto, Nermin Mandra, Nikola Špirić, Davorka Topić, Jovica Knežević i Sanjin Kodrić.

Dom naroda dao je saglasnost za ratifikaciju više sporazuma, uključujući i sporazum za projekat prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Gradidšci, čime je završena današnja sjednica. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE