• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik se zalaže da građani Srpske automatski dobiju i državljanstvo Srbije

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se zalaže za ideju da svi građani Republike Srpske automatski dobiju državljanstvo Srbije.

 Dodik se zalaže da građani Srpske automatski dobiju i državljanstvo Srbije Izvor: Srna

"Pokušavam da privolim vlasti u Srbiji da prihvate automatsko državljanstvo Srbije za građane Srpske. Potpuno sam uvjeren da ova bezočna laž koja se zove BiH ne može da funkcioniše u situaciji kada se degradira srpski narod", naveo je Dodik.

On je najavio da će nakon izbora novog saziva Vlade Srbije prva posjeta zvaničnika ove zemlje biti Republici Srpskoj i Banjaluci.

"To sam dogovorio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučić, kao što ćemo mi nakon toga posjetiti Srbiju. Naša saradnja je veoma dobra i treba da bude proširena, a uradili smo mnogo kapitalnih stvari, među kojima je nastavni program i neophodan je što veći stepen integracije zato što je riječ o istom narodu", rekao je Dodik večeras za ATV.

On je istakao da je Srpska zahvalna Srbiji što ima volju da na ovakav način djeluje.

Govoreći o odnosima sa Crnom Gorom, Dodik je ponovio da je na vrijeme shvatio da je predsjednik te zemlje Milo Đukanović ušao u završnu fazu degradacije srpskog identiteta jer je htio da oduzme imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

"Kada je htio da dođe u Sarajevo nisam dao i pokrenuo sam zaštitu vitalnog entitetskog interesa. Nisam dao da dobije legitimitet i mikrofon u Sarajevu da priča da je Evropejac, a da mu Željko Komšić i Šefik Džaferović /članovi Predsjedništva BiH/ aplaudiraju. Ovi koji se sada nešto šepure glasali su da dođe", rekao je Dodik.

On je podsjetio da svaki narod ima pravo na samoopredjeljenje i državu na čemu se zasnivala civilizacija i da u BiH ne postoji potencijal za rat.

"Ovo pravo se vraća polako. U svojim komunikacijama koje nisu beznačajne mogu da spoznam stvari koje su drugačije. Recimo, na nekom forumu u Briselu se vodi razgovor na veoma visokom nivou o tome šta uraditi na zapadnom Balkanu i onda ima ljudi koji kažu da Srbima u BiH treba dati državu", rekao je Dodik.

Kada je riječ o predsjedničkim izborima u SAD, Dodik je naveo da će Srbi u toj zemlji podržati Donalda Trampa koji nije izazvao nijedan sukob u svijetu. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE