• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik u Istočnom Sarajevu: Da svaka opština u Srpskoj dobije objekat posvećen Srbiji

Autor SRNA

U opštini Istočno Novo Sarajevo, u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vulina i načelnika opštine Ljubiše Ćosića, večeras je svečano otvoren novoizgrađeni Trg Republike Srbije.

 Dodik u Istočnom Sarajevu: Da svaka opština u Srpskoj dobije objekat posvećen Srbiji Izvor: Srđan Jeremić/Srna

U izgradnju ovog trga je uloženo 1.985.000 KM. Dodik, Vulin i Ćosić su tom prilikom u osnovu budućeg spomenika Porodici na ovom trgu položili vremensku kapsulu, koja predstavlja zaveštanje pokoljenjima.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je novoizgrađeni Trg Republike Srbije rezultat inicijative koju je podržao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić da se u svakom gradu i opštini u Republici Srpskoj izgradi objekat nazvan po Srbiji.

Izrazivši zadovoljstvo što je izgrađen Trg Republike Srbije, Dodik je istakao da je to znak srpske sabornosti u Istočnom Sarajevu, gradu koji čini najhrabriji i najstradalniji dio srpskog naroda.

"Danas smo ovdje svi zajedno, imamo Republiku Srpsku i znamo da Srbima nema slobode bez države", rekao je Dodik i dodao da je dovoljno otići samo par kilometara dalje i vidjeti kako Srbi nemaju slobode i kako su građani drugog reda.

Srpski član Predsjedništva BiH podsjetio je da su institucije Srpske i Srbije zajedno sa rukovodstvom Istočnog Novog Sarajeva učestvovale u izgradnji vrtića, pozorišta, sportske dvorane, trga, puta ka Jahorini, bolnice...

Možda će vas zanimati


Dodik je posebno zahvalio Vučiću na opredijeljenosti da pomogne srpskom narodu ma gdje živi.

"U Srbiji ima mnogo mjesta gdje treba uložiti, ali isto tako ovo je poruka da Srbija nas doživljava kao dio sebe", istakao je Dodik.

Podsjećajući da je izgradnja Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu dio zajedničkog projekta Republike Srpske i Srbije da u svakoj od 63 opštine Srpske bude izgrađen objekat koji će nositi naziv Srbije, Dodik je dodao da nisu zaboravljene ni opštine u Federaciji BiH gdje većinski žive Srbi.

"Od Drvara, Grahova, Glamoča pomažemo i realizujemo određene projekte", rekao je Dodik, navodeći da je u Drvaru Vlada Srbije, a na snovu odluke predsjednika Vučića, otvorila pogon preduzeća "Jumko", u kom je zaposleno oko 100 žena.

Dodik se i ovom prilikom založio da građani Republike Srpske dobiju državljanstvo Srbije.

"Ostajemo ovdje, ali hoćemo da budemo državljani Srbije", rekao je Dodik, ističući da nema bosanskih Srba, nego samo Srba.

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da se i sam smatra građaninom Istočnog Sarajeva.

"Svi su dobrodošli u Istočno Sarajevo, ali ne treba zaboraviti da je ovo srpsko i srpski grunt", naglasio je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će novi trg služiti svim generacijama stanovnika Istočnog Novog Sarajeva i biti na ponos svih koji tu žive.

"Neka žive Republika Srpska i Srbija kao države srpskog naroda, neka živi srpski narod u slozi gdje god bio", poručio je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nacional detektor

Samo gudi po toj naci struni, ne može da omane. A mi znamo kad odemo u Srbiju, nismo Srbi nego "Bosanci"... Dok mi spomenike dižemo narod odlazi.

Zole

Al neka ga Srbija napravi

MONDO REPORTAŽE