• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: "Putevi" će raspisati konkurs za direktora, Nešić se može prijaviti

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik SNSD i član Predsjedništva BiH rekao je da Nenad Nešić nije bio zdravstveno sposoban da izdrži obaveze u ''Putevima RS'' i da je predsjednik DNS podnio ostavku iz sopstvenih razloga.

 Dodik: "Putevi" će raspisati konkurs za direktora, Nešić se može prijaviti Izvor: Putevi RS

"On je podnio ostavku tvrdeći da obaveze koje tamo postoje u ovom trenutku prevazilaze njegovo zdravstveno stanje. To je ono što smo mi čuli. Spekulacije su razne i ja o njima ne bih", rekao je Dodik novinarima

On je naveo da je imenovan vršilac dužnosti i da će nakon izbora ili 60 dana biti raspisan konkurs za direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" i da Nešić može da se pojavi na konkursu i da se o tome odlučuje u proceduri koja je predviđena..

Komentarišući glasine da bi DNS mogao napustiti koaliciju sa SNSD, Milorad Dodik je pozvao DNS da to ne radi.

''Ukoliko se to desi, mi ćemo prihvatiti eventualne ostavke njihovih ljudi na nekim pozicijama, a ako odluče da ne podnose ostavke i to ćemo prihvatiti," izjavio je Dodik na pres konferenciji u Istočnom Sarajevu.

"Mi mislimo da nakon izvjesnog vremena ponovo sjednemo sa DNS-om i da razgovaramo o našoj koalicionoj saradnji. Nemamo namjeru nikoga da smjenjujemo iz DNS-a. Svi oni ostaju na svojim pozicijama, a Nešiću smo rekli da može za mjesec dva dana, kada završi ljekarski tretman, da dođe da se dogovaramo o njegovom budućem angažmanu", dodao je on.

Dodik je istakao da jedno direktorsko mjesto ne smije da bude razlog za prestanak saradnje.

"Potpuno je pogrešno stvar locirati na teren SNSD-a jer je Nešić podnio ostavku iz ličnih razloga. Ako mjesto direktora `Puteva` pripada DNS-u mi ćemo to poštovati i imenovali smo vršioca dužnosti dok se ne sprovede procedura", rekao je Dodik i ponovio da i Nešić, kada riješi svoje zdravstvene probleme, može konkurisati na tu poziciju i da ne vidi razloga za dizanje tenzija.

Dodik je naveo da DNS ima svoje partijske organe i da to poštuje i da će poštovati odluku Predsjedništva te stranke i njenih organa.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE