• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Koalicija stabilna, od sutra smjena kadrova DNS-a koji "prave probleme"

Autor mondo.ba/SRNA

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da vladajuća koalicija ostaje jedinstvena, ali smatra da je DNS istupanjem iz te koalicije reagovao ishitreno.

 Dodik: Koalicija stabilna, od sutra smjena kadrova DNS-a koji "prave probleme" Izvor: Srna/Ana Bencun

Dodik je poslije sastanka lidera koalicije rekao da smatraju da treba sačekati izjašnjavanje opštinskih i gradskih odbora DNS-a o tome da li ostaju privrženi dosadašnjoj koaliciji ili ne.

"Ako neko odluči da ostane sa nama radićemo u punom kapacitetu, a ukoliko neko izađe, kadrovi sa tih prostora neće moći ostati na pozicijama", naveo je Dodik u obraćanju novinarima u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Najavio je da već od sutra kreće smjena kadrova DNS-a, tamo gdje su pravili probleme.

"Mi smo odlučni na mjere odgovornosti vezano za kadrove iz DNS-a, da već sutra riješimo neka postavljenja koji su pravili proleme u radu same koalicije i to ćemo učiniti saglasno", poručio je Dodik.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je koalicija pokazala spremnost da ostane privržena utvrđenim politikama, koje su bile uspješne.

"Koalicija ostaje usmjerena kao ostvarivanju Vladinih politika, koje smo zajedno usvojili. Ove političke partije su privržene koaliciji bez namjere da bilo šta mijenjaju u budućnosti, a prostim uvidom u stanje u Narodnoj skupštini jasno je da nema nikakve opasnosti za rad Vlade", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ostaje stabilna i nikakvih poremećaju u tom smislu nema.

Izvor: SRNA/Snežana Lepir

"Sve naše političke partije u svojim programima se zalažu za oštru borbu protiv kriminala i korupcije. Ono što je urađeno sa stanovišta odluka Vlade, odnosno nadzornih odbora određenih javnih ustanova i preduzeća je dio te borbe", objasnio je Dodik.

On je najavio da će ta borba biti nastavljena prema svim kadrovima, i kadrovima iz partija koalicije, i iz SNSD-a koji ne rade u skladu sa zakonom.

"Borba protiv kriminaalna i korupcije imaće vrh pripriteta što se tiče ove koalicije", dodao je Dodik.

On je rekao da je na sastanku bilo riječi i o izbornom procesu, ističući da se suprostavljaju bilo kakvim spekulacijama u vezi samog izbornog procesa.

"Tražimo od bezbjednosnih organa i organizacija da spriječe bilo kakve spekulacije, pogovoto kupovinu ili plaćanje glasova na samim izborima", naglasio je Dodik. 

Večeras je u Banjaluci održan sastanak vladajuće koalicije nakon istupanja DNS-a. Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, Demosa Nedeljko Čubrilović, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SPS-a Goran Selak, potpredsjednik Socijalističke partije Živko Marjanac.

Prisutni su bili i potpredsjednci SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Kako je prenio RTRS, na sastanak su bili pozvani i predstavnici DNS-a ali niko nije došao.

Nakon sastanka sa koalicionim partnerima, biće održana i sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a u proširenom sastavu.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Jedva dočekali da ustoliče svoje foteljase

MONDO REPORTAŽE