• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD obustavlja javne promotivne aktivnosti i skupove u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić saopštio je danas da SNSD obustavlja sve javne promotivne aktivnosti i skupove SNSD-a zbog pogoršane epidemiološke situacije.

 SNSD obustavlja javne promotivne aktivnosti i skupove u Banjaluci Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Primarna briga mora biti briga za zdravlje stanovništva. Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Banjaluci, gradski izborni štab Banjaluka danas je donio odluku da se obustave sve javne promotivne aktivnosti i skupovi SNSD-a u gradu Banjaluci do 27. oktobra. Tada ćemo ponovo razmotriti situaciju. Cijenimo da ako nam je primarni interes zdravlje građana bilo kakvi javni skupovi, mitinizi i tribine u Banjaluci u ovom momentu nisu primjereni. Bez obzira što je izborna kampanja u toku skupova SNSD-a neće biti", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, rejonski štabovi i kandidati nastaviće individualni rad i kontakte sa građanima i biračima bez održavanja javnih skupova.

"Pozivamo i ostale političke subjekte da zbog interesa za zdravlje građana koji nam mora svima biti primarna briga, takođe, ograniče i obustave svoje javne predizborne skupove kako bi se smanjila mogućnost kontakata i prenosa virusa s jednog na druge građane i kako bismo u gradu Banjaluci rasteretili već preveliki pritisak koji imamo na Dom zdravlja, higijensko-epidemiološku službu i UKC Republike Srpske", poručio je Radojičić.

U Banjaluci je prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije na snazi zabrana okupljanja više od 50 osoba. Radojičić je podsjetio da Gradski štab za vanredne situacije može ovu mjeru pooštriti.

"Gradski štab za vanredne situacije može da razmotri javna okupljanja u globalu, te pooštriti trenutnu mjeru ograničavanja okupljanja do 50 ljudi. Mi ćemo razmotriti da li ima potrebe da se javna okupljanja još ograniče ili zabrane, te su moguće različite mjere za okupljanje na otvorenom, odnosno zatvorenom prostoru", izjavio je Radojičić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE