Evo koje se jelo našlo kao pobjednik kada je riječ o domaćoj kuhinji!
Srpska kuhinja može da se pohvali brojnim specijalitetima. Iako neki smatraju da smo nekoliko njih prisvojili, ipak se isitčtičemo po jednom jelu, što je i zabilježila poznata stranica koja se bavi statistikama i zanimljivostima - "Terrible Maps".
Prema ovoj mapi, najpopularnije jelo u Srbiji je, nije veliko iznenađenje... U pitanju je pljeskavica. Kod nas se pravi od različitog mljevenog mesa, a najbolja je ona od čistog, a ne miješanog. Što se tiče naših komšija u Hrvatskoj je to meso 'z tiblice, a u Bosni i Hercegovini sućevapi.
Izvor: YouTube/Food in 5 minutesInače, meso 'z tiblice je slano jelo međimurske kuhinje, sastavnog dijela nacionalne hrvatske kuhinje. Po pravilu, za njegovu pripremu koristi se svinski nut ili kare, koji se nakon obrade čuva u tiblicu (drvena posuda za mast i meso), po čemu je i jelo dobilo ime.
Makedonci su prepoznatljivi po pasulju zapečenom u rerni, poznatiji kao "tavče gravče", Mađari po gulašu, dok su Grci bez premca broj jedan po girosu.
Pogledajte detaljno mapu:
Izvor: Instagram/screenshot/terriblemap(MONDO)