Isprobajte recept sa čizkejk sa narandžom
Čizkejk sa narandžom je drugačiji i egzotičan, ali toliko kremast i ukusan da mu nećete odoljeti. Tako se jednostavno pravi, a narandže će da mu pruže potrebnu svježinu naspram slatkog krema!
Sastojci:
15 komada digestivnog keksa (sa cerealijama)
6 kašika putera, rastopljenog
400 g krem sira
rendana kora 3 narandže, dijelove sačuvati za dekoraciju
200 g maskarpone sira
100 g šećera
3 kašike mlijeka
184ml šlaga
Recept:
Nepečeni čizkejk sa narandžom započnite tako što ćete grubo da izmrvite keks. To možete učiniti tako što ćete ga staviti u plastičnu kesicu za hranu i zgnječiti drvenom kašikom. Stavite keks u činiju i umiješajte otopljeni puter, a zatim smjesu stavite u kalup i poleđinom kašike ravnomjerno rasporedite i pritisnite u kalup da formirate podlogu. Stavite kalup u frižider da se stegne, kako biste dobili bazu za nepečeni čizkejk. U činiju stavite krem sir, koricu narandže, maskarpone, šećer i mlijeko, i dobro promiješajte drvenom kašikom. Stavite šlag u čistu činiju i umutite dok ne dobije konzistenciju guste kreme. Dodajte u mješavinu sa narandžom i dobro promiješajte. Izvadite kalup iz frižidera, prelijte fil preko podloge od keksa i ravnomjerno rasporedite. Ukrasite komadićima narandže i vratite u frižider do serviranja (najmanje 4 sata ili preko noći). Uživajte!