• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotove za 20 minuta: Recept za GIROS TORTILJE sa cacikijem

Izvor mondo.ba

Giros tortilje ca caciki sosom podsjećaju na odmor, a zbog sastojaka su izuzetno sočne. Možete da ih spremite za samo 20 minuta.

Brz obrok uz giros tortilje ca caciki sosom omamiće vas svojim ukusom. Tortilje su odličan izbor za jednostavne obroke, pa možete da isprobate i jelo od tortilje sa spanaćem i maslinama. Giros tortilje sa caciki sosom uz prvi zalogaj probudiće vam osjećaj sa odmora. Giros tortilje sa caciki sosom se lako prave, samo ispratite ove korake!

Sastojci:

4 tortilje, zagrijane
1/4 šolje maslinovog ulja, podijeljena
2 šolje isjeckane pečene piletine
3 čena bijelog luka, mljevena
1 1/2 kašičica sušenog origana
1/3 šolje pilećeg bujona sa niskim sadržajem natrijuma
3/4 šolje sjeckanog paradajza
1/2 šolje sjeckanog krastavca
3 kašike mljevenog crvenog luka
1 kašika sjeckanog svježeg peršuna
1 1/2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
Prstohvat soli i bibera
1/2 šolje fino izmrvljenog feta sira
1/2 šolje pripremljenog caciki sosa
kriške limuna (opciono)

Recept za giros tortilje sa caciki sosom:

Zagrijte tortilje za giros. Zagrijte polovinu ulja u velikom tiganju postavljenom na srednjoj vatri. Pecite piletinu, bijeli luk i origano oko 1 minut ili dok ne zamiriše. Dodajte bujon, dovedite do ključanja i smanjite toplotu na srednje nisku. Kuvajte, povremeno miješajući, oko 3 minuta ili dok ne ispari tečnost i dok se piletina ne zagrije. U međuvremenu pomiješajte paradajz, krastavac, crni luk, preostalo maslinovo ulje, peršun, sirće, so i biber. Dodajte piletinu u sredinu svake tortilje, ostavljajući mali rub na oba kraja tortilje prazan. Prelijte mješavinom paradajza, fetom i caciki sosom. Preklopite dno tortilje preko fila, a zatim preklopite sa strane i čvrsto urolajte. Poslužite sa kriškama limuna. Dodajte crne masline bez koštica, po želji.

(Stvar ukusa/Mondo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA