Ako volite čizkejk obavezno isprobajte i ovaj recept sa malinama i bijelom čokoladom.
Čizkejk je poslastica koja se pravi od davnina, a danas postoje naraznovrsniji recepti za ovaj kolač. U zavisnosti od toga šta volite, napravite čizkejk. Mi vam donosimo recept za jedan od najukusnijih, a pravi se sa malinama i bijelom čokoladom.
Sastojci:
200 g malina
75 g šećera
180 g keksa
160 g putera
150 g bijele čokolade
1 šolja maskarpone sira
5 kašika šećera u prahu
2 kašičice vanilin šećera
200 g krem sira
400 ml slatke pavlake
Za ganaš:
50 ml slatke pavlake
100 g bijele čokolade
Za dekoraciju:
maline
listovi nane
Priprema:
U tiganj stavite maline i šećer, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Zatim procijedite kroz sito. Pomiješajte mljeveni keks i istopljeni puter, pa dobro sjedinite. Ako niste kupili mljeveni keks, možete da ga sameljete u blenderu. Utisnite smjesu u kalup obložen pek papirom i dobro utisnite po dnu i ivici. Stavite u frižider na pola sata.
U posudi umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i krem sir, pa sve dobro sjedinite mikserom. Postepeno sipajte slatku pavlaku i sve vrijeme mutite. Podijelite smjesu na 2 jednaka dijela.
Preko podloge sipajte polovinu fila. Preko sipajte džem, pa čačkalicom napravite šaru. U drugu polovinu fila sipajte 3-4 kašike džema i lijepo promiješajte. Sipajte preko džema i lijepo poravnajte.
Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte preko fila. Sipajte preostali džem i čačkalicom napravite šaru. Stavite u frižider da se stegne.
(Stvar ukusa)