Pita sa šljivama i jabukama je hrskava spolja, a fil samo curi iznutra, obožavaćete je.
Sastojci:
- 400 g jabuka
- 425 g šljiva, bez koštica
- korica 1 limuna
- 65 g mljevenih badema
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike smeđeg šećera
- 6 listova gotovog tijesta
- 40 ml obranog mlijeka
- šećer u prahu
Recept za pitu sa šljivama i jabukama:
Za pitu sa šljivama i jabukama zagrijte rernu na 220°C. Pleh obložite papirom za pečenje. U činiji pomiješajte jabuku, šljive, koricu limuna, bademe, cimet i šećer.
Položite listove kora, tako što ćete svaki sloj da premažete mlijekom. Stavite voćnu smjesu duž dugačke ivice tijesta, ostavljajući oko 10 cm sa svake strane.
Presavijte tijesto tako da ga zatvorite i premažite mlijekom. Pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Pospite šećerom u prahu i odmah servirajte.
(StvarUkusa/Mondo)