• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna carska pita

Autor mondo.ba

Posna carska pita je uvijek dobar prijedlog za doručak ili večeru.

 Posna carska pita recept Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 80 g rendanog biljnog sira
  • 1 crvena paprika sjeckana
  • 3-4 sjeckana kisela krastavčića 
  • 1 čaša brašna
  • 3 kašike sojinog brašna + 4 kašičice vode za vezivanje tijesta
  • 1 čaša biljnog mlijeka
  • 1 čaša kisele
  • pola čaše ulja 
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica origana
  • so po ukusu

Priprema:

Posna carska pita je savršen obrok za sve koji poste, ali ne žele da odustanu od bogatog i ukusnog jela. Ova pita je sočna, aromatična i veoma jednostavna za pripremu, a idealna je za sve prilike – od svakodnevnog ručka do proslava. 

Savjeti:

Ovaj recept možete obogatiti i povrćem poput pečenih paprika, praziluka ili špinata, ali i prženim šampinjonima.

U jednu posudu, stavite sojino brašno i dodajte 4 kašičice vode. Ostavite da se sve upije i dobije teksturu koja podsjeća na jaja. Zatim dodajte biljno mlijeko, ulje i sve dobro promiješajte. Dodajte sir, papriku i kisele krastavčiće i sve promiješajte. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, origanom i soli, a zatim ovu mješavinu dodajte u prethodnu smjesu i sve dobro promiješajte.:

Pleh obložite pek papirom i sipajte smjesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 30-35 minuta, ili dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.

(MONDO) 

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop