• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najlakša domaća pica sa tečnim tijestom - bez miješenja i bez čekanja

Autor Aleksandra Ljubičić

Pica sa tečnim tijestom će postati vaš novi favorit.

 Recept za najlakšu domaću picu sa tečnim tijestom Izvor: Printscreen/Youtube/Alina FooDee

Sastojci:

Za tijesto:

  • 250 ml kefira
  • 160 g brašna
  • 1 jaje
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika biljnog ulja

Za fil:

  • 160 g sira
  • 150 g šunke
  • 3 - 4 šampinjona
  • po ukusu crnog luka

Priprema:

Ova pica je pravi spas kad nemate vremena da mijesite tijesto – sve se samo izmiješa, izlije u pleh i peče. Tečno tijesto je mekano, a fil bogat i sočan. Idealan brzinski ručak ili večera.

Savjet:

Možete dodati i malo rendanog kačkavalja odozgo pred kraj pečenja za zlatnu koricu.

Umutite jaje sa kefirom, uljem, solju i šećerom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješajte da dobijete glatku tečnu masu, gušću od smjese za palačinke.

Isjeckajte šunku, sir, pečurke i crni luk.

Podmažite pleh (ili obložite papirom za pečenje) i sipajte tijesto. Ravnomjerno rasporedite fil preko tečnog tijesta. Pecite u unaprijed zagrijanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumeni.

Bonus video

Pogledajte

00:17
Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa
Izvor: Instagram/silviaerosmarino
Izvor: Instagram/silviaerosmarino

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop