Takozvani šumadijski čaj je odličan kada napolju "stegne minus". Da li znate kako se pravi?
Izvor: Mondo/ Goran SivačkiPotrebno:
- kašičica šećera
- čaša rakije
- čaša vode
Postupak:
U džezvi, ili nekoj manjoj posudi, ugrejte šećer dok ne dobije zlatnu, skoro braon boju.
Sklonite posudu sa šporeta i dodajte rakiju i vodu, a zatim vratite na ringlu, na srednju temperauru, i pustite da rakija provri nekoliko puta - svaki put kada počne da vri podignite džezvu, kada prestane da vri vratite je na ringlu, i tako ponovite dva, tri puta, da ispari metil-alkohol.
Ukoliko je rakija slabija, može da se kuva i bez vode.
Kuvana rakija se služi u čašama od debelog stakla, najbolje su one koje imaju dršku, a pije se dok je vruća.
Nego, da vas pitamo nešto:
Anketa
Šta više volite da pijete?
-
Kuvanu rakiju
38.36% (61)
-
Kuvano vino
61.64% (98)