• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se kuva rakija

Takozvani šumadijski čaj je odličan kada napolju "stegne minus". Da li znate kako se pravi?

rakija, spremanje rakije, alkohol, izložba Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Potrebno:

- kašičica šećera

- čaša rakije

- čaša vode

Postupak:

U džezvi, ili nekoj manjoj posudi, ugrejte šećer dok ne dobije zlatnu, skoro braon boju.

Sklonite posudu sa šporeta i dodajte rakiju i vodu, a zatim vratite na ringlu, na srednju temperauru, i pustite da rakija provri nekoliko puta - svaki put kada počne da vri podignite džezvu, kada prestane da vri vratite je na ringlu, i tako ponovite dva, tri puta, da ispari metil-alkohol.

Ukoliko je rakija slabija, može da se kuva i bez vode.

Kuvana rakija se služi u čašama od debelog stakla, najbolje su one koje imaju dršku, a pije se dok je vruća.

Nego, da vas pitamo nešto:

Anketa

Šta više volite da pijete?

  • Kuvanu rakiju

    38.36% (61)

  • Kuvano vino

    61.64% (98)

Šta više volite da pijete?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop