• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klasični ruski specijalitet – "stroganov"

Autor mondo.rs

Ovo jelo iz Rusije popularno je još od 19. vijeka, evo kako da ga sami napravite!

 Klasični ruski specijalitet – "stroganov" Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/LeeAnnWhite
Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/LeeAnnWhite

Govedina "stroganov" važi za jedan od globalno najpopularnijih specijaliteta iz Rusije. Ovo klasično jelo bogatog ukusa i mirisa prvi put je spomenuto u ruskom kuvaru "Poklon mladim domaćicama" iz 1871. godine. Ovaj recept proširio se čitavom planetom, i popularan je u restoranima od Japana do Skandinavije.

Evo moderne, jednako ukusne verzije, isprobajte je!

Sastojci:

400 grama goveđe plećke

300 grama šampinjona

300 grama suve tjestenine

Jedan srednji luk

Litar goveđe supe od kocke

Dva čena bijelog luka

Dvije kašike senfa

Jedna kašika koncentrata paradajza

Dvije kašičice gustina

Kisela pavlaka

Kašika maslaca

Majčina dušica

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

U većem tiganju, zagrijte maslinovo ulje. Dodajte govedinu isječenu na kocke, začinite solju i biberom i zapecite je sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz tiganja i odložite u činiju, a u tiganju zatim propržite pečurke isečene na režnjeve. Dodajte ih govedini.

U istom tiganju propržite sjeckani crni luk, zatim dodajte isjeckani bijeli luk, majčinu dušicu i koncentrat paradajza. Od goveđe supe odvojite jedan decilitar i u činijici ga pomiješajte sa gustinom. U sos umiješajte senf, a zatim dodajte ostatak goveđe supe i pustite da proključa.

Tjesteninu obarite po uputstvu sa pakovanja, ocijedite i dodajte malo maslaca, kako se ne bi zalijepila.

Dodajte govedinu, pečurke i gustin u tiganj sa sosom, i dinstajte još 10-12 minuta, taman dok tjestenina ne bude gotova. Sklonite sa vatre, umiješajte kiselu pavlaku, i servirajte sa tjesteninom dok je još uvek toplo.

Znate li vi neki drugi ruski specijalitet? Recite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop