• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajvar bez pečenja i ljuštenja paprika - moguće je! Dr Filgud otkrio recept, saznajte u čemu je "fora"

Autor mondo.rs

Dr Filgud otkrio je kako on priprema omiljenu zimnicu, a bonus je što je ovako pripremljen ajvar daleko zdraviji od klasičnog!

 Ajvar bez pečenja i ljuštenja paprika - moguće je! Dr Filgud otkrio recept, saznajte u čemu je "fora" Izvor: Mondo/Stefan Stojanović, YouTube/TV Prva

Dr Saša Plećević, čuveni Dr Filgud, otkrio je kako on priprema tradicionalnu srpsku zimnicu - čuveni ajvar. Ono po čemu je baš njegov recept drugačiji od većine popularnih, jeste što se paprike ne peku!

Dakle, zaboravite na pečenje, mukotrpno ljuštenje paprika i prljanje "gomile" sudova! Bonus je i što je ajvar pripremljen na ovja način zdraviji, a dr Filgud za "Blic ženu" kaže i da je ukusniji od klasičnog.

A evo kako se priprema...

Sastojci:

600 g crvene paprike

2 čena bijelog luka

morska so

maslinovo ulje

biber

Priprema:

Paprike dobro operite i sijecite ih na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata. Paprike stavite u pleh, pa ih sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni zagrijanoj na 50 stepeni. Nakon toga, ako želite uklonite ljuske sa paprika, pa paprike sameljite u mašini za meso. Tokom mljevenja dodajte biber, bijeli luk i ako volite, ljutu papričicu. Na kraju dodajte još ulja i njime dotjerajte gustinu ajvara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop