Francusko pecivo koji se odlicno kombinuje uz sve RECEPT

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Francusko pecivo koji se odlično kombinuje uz sve (RECEPT)

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Spremaju se veoma lako, od svega šest sastojaka!

Izvor: Guliver/Getty Images/Ravsky

Pripremite ove mekane i mirisne hlepčiće i uživajte u svakom zalogaju!

Sastojci:

Šolja i po mlake vode

Kašičica suvog kvasca

Dve kašike šećera ili meda

Dve kašike ulja

Kašičica soli

Tri i po do četiri šolje brašna

Priprema:

U posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac, šećer ili med, ulje, so i dve šolje brašna. Mutite mikserom, pa postepeno dodajte i ostatak brašna sve dok testo ne počne da se "povlači" odnosno odvaja od ivica posude.

Testo treba da bude meko i glatko, ali i pomalo lepljivo na dodir. Možete da testirate da li je potrebno da dodate još brašna – uzmite komad testa u ruku i pokušajte da oblikujete lopticu. Ako vam se testo malo lepi za prste, OK je, ali ako se razlepi po celoj ruci dok ga oblikujete, potrebno je još brašna.

Kada ste napravili brašno odgovarajuće gustine, podmažite veću posudu uljem i ubacite testo u nju, prekrijte i ostavite na toplom da narasta oko sat vremena ili dok se testo ne udvostruči.

Zatim ga prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na 12 jednakih delova, pa od njih oblikujte loptice. Smestite ih u podmazan pleh i ostavite oko dva centimetra razmaka između loptica.

Prekrijte ih folijom (nemojte koristiti ništa drugo da se loptice ne bi spljoštile) i ostavite još oko 45 minuta do sat vremena da narastu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite hlepčiće oko 15-17 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Kada ih izvadite iz rerne, premažite otopljenim puterom (opciono). 

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop